APEL DOBRIM LJUDIMA

3 NEODOLJIVA KLUPKA Jura, Kosjenka i Gita prestrašeno su usred noći poput pačića lutali po cesti, sada traže pomoć

 FOTO: Neja Markičević/CROPIX

Bila je nedjelja navečer, noć je već pala. Vozeći se Vrbanima, jedan je vozač primijetio tri štenca kako trčkaraju po cesti. Poput pačića, u liniji, nisu se nimalo žurili prijeći preko, potpuno nesvjesni opasnosti. Zakočio je u zadnji čas. Par sekundi je razmišljao, a onda shvatio da ih ne može ostaviti na cesti, u mraku, među jurećim automobilima. Izašao je van i počeo ih sakupljati.

Štenci su se uplašili, pa je to bio veliki posao - Jura je bio najlakši ulov. Skutrio se nasred ceste, zatvorio oči i tresao se sve dok ga muškarac nije smjestio na deku u automobil. Uhvatiti njegove sestrice bila je prava muka - čupava Kosjenka se zavukla u travu i bojažljivo promatrala što se događa, a prišla je tek kad je vidjela hranu.

Nepovjerljiva, ali očito gladna. Uloviti Gitu bila je prava muka: trčkarala je po okolnim dvorištima gotovo pola sata. Preplašena, gladna, u panici zbog brata i sestre. Tek nakon nekog vremena je odustala. Svih troje nalaznik je odveo kući - na toplo.

FOTO: Neja Markičević/CROPIX

Najeli su se i zaspali punih trbušćića, stisnuti jedni uz druge. Na cijelom svijetu u tom trenutku nisu imali nikoga osim svojeg malog čopora. Jura, Kosjenka i Gita očito su se našli u, nažalost, tipičnoj situaciji. Vlasnik je pričekao da dovoljno odrastu, a potom ih odvojio od majke i izbacio na cestu. Nije ni razmišljao da mališani ne znaju koliko su automobili opasni, da će biti gladni, žedni, da im je to prvo odvajanje od majke i da se boje... No, mališani su imali sreće.

Na sigurnom su, veterinar ih je pregledao i cijepio. Procijenio je da su stari oko dva i pol mjeseca, te da su vjerojatno križanci ptičara i ovčara. Ova tri neodoljiva klupka kažu "vuf" i javno obznanjuju da su spremni pronaći ljude koje će voljeti do kraja života. Javljaju se na brojeve telefona 099/2049-400 ili 099/2353-365 i spremni su na veliku ulogu: svakoga dana nasmijati svoje buduće vlasnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:48