NAŠLE ZAJEDNIČKI JEZIK

SRDAČAN SUSRET KONTROVERZNIH UMJETNICA Marina Abramović i Lady Gaga u prijateljskom razgovoru

Marinu i Gagu, koje se međusobno cijene, upoznao je slavni scenograf Robert Wilson
 SIPA/Cropix

NEW YORK - Iako su im životni stil i karijere potpuno drugačiji, umjetnica i performerica Marina Abramovič i pjevačica Lady Gaga susrele su se i upoznale u New Yorku gdje je održana dobrotovorna zabava Watermill Center Summer Benefit.

Umjetnica porijeklom iz Srbije svojim radom privlači sve više poklonika, a Lady Gaga u nekoliko je navrata isticala kako iznimno cijeni njen rad. Njezin posljednji performans, objasnila je, bavi se 'istraživanjem veze između izvođača i publike, granicama tijela i mogućnostima uma'.

U sklopu tog projekta, reper Jay-Z s Marinom je prošloga tjedna izveo maleni performans. Punih šest sati njih su dvoje plesali u galeriji Pace u New Yorku na njegov hit 'Picasso Baby'

Marinu i Gagu upoznao je slavni scenograf Robert Wilson koji radi na novom projektu Lady Gage. Ovaj 71-godišnji umjetnik u prošlosti je surađivao i s Philipom Glassom, William S. Burroughsom, Allen Ginsbergom, Tomom Waitsom i David Byrneom.

Njih su dvije odmah našle zajednički jezik. Novinare su zabavile fotografiranjem u sijenu.

Gaga je, pred izlazak njenog novog albuma ‘ARTPOP’ javnost iznenadila promjenom imidža. U posljednje vrijeme pojavila se u nekoliko radikalnih i drugačijih izdanja od onih na koje smo navikli – potpuno gola, bez šminke i razbarušene kose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:07