SAMO PET KUNA

U nedjelju uz novine Dylanova biografija

 AFP

ZAGREB - Bob je oslobodio um na način na koji je Elvis oslobodio tijelo i pokazao nam da glazba, unatoč prirođenoj joj tjelesnosti, ne mora biti lišena intelektualizma. Posjedovao je viziju i talent da u pop-pjesmi sažme cijeli svijet i time je zauvijek izmijenio rock glazbu - izjavio je Bruce Springsteen uvodeći početkom 1988. godine Boba Dylana u Rock & Roll Hall Of Fame.

Silna strast

Slavni kantautor će u Zagrebu nastupiti na Šalati u ponedjeljak, 7. lipnja, dvije godine nakon nastupa u Varaždinu. Povodom zagrebačkog koncerta tog velikog rock pjesnika, uz primjerak Jutarnjeg lista od nedjelje možete kupiti ilustriranu Dylanovu biografiju “Bez kompromisa”.

Glazbeni kritičar Jutarnjeg, Aleksandar Dragaš u biografiji odgovara kako je 'karizmatski folk pjevač s početka šezdesetih, oboružan tek akustičnom gitarom, naramkom stihova, strašću za blues, country i folk pionirima, tijekom godina, a prvenstveno zbog djela iz 60-ih, postao jedan od najvažnijih autora i izvođača u povijesti rock glazbe, najveća američka pop-ikona uz Elvisa te, prema magazinu Life, jedan od sto najznačajnijih Amerikanaca dvadesetog stoljeća”.

Četiri desetljeća rada

Tijekom četiri desetljeća karijere, glazbenik koji je kao dječak sanjao samo o tome da se pridruži sastavu Little Richarda, te promijenio ime inspiriran velškim pjesnikom Dylanom Thomasom, objavio je brojne albume te osvojio sve nagrade koje jedan glazbenik može osvojiti, a proteklih godina redovito se spominje i kao kandidat za Nobelovu nagradu za književnost.

Uz priču Dylanova života, biografija “Bez kompromisa” na 64 stranice donosi i izbor najboljih albuma, pregled najvažnijih diskografskih izdanja proteklog desetljeća te pregršt fotografija.

Cijena knjige uz primjerak Jutarnjeg lista je pet kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:48