POSVETA RODNOM GRADU

'SARAJEVO, PLAN GRADA' Fraktura predstavlja novu knjigu Miljenka Jergovića na međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Zagreb, 210509.Miljenko Jergovic (Sarajevo, 28. svibnja 1966.), nagradjivani bosansko-hercegovacki knjizevnik i publicist, najpoznatiji kao autor pripovjetki vezanih uz Bosnu Hercegovinu. Njegova djela prevedena su na dvadesetak jezika, medju najpopularnijim su naslovima suvremenog hrvatskog izdavastva.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX
Piše o sadžijama, sveučilišnim profesorima, lokalnim ludama, liječnicima i svima onima "o kojima niti jedna povijest neće napisati ni retka, ali bez kojih nijedne povijesti ne bi bilo"

Na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, u četvrtak 29. listopada, izdavačka kuća Fraktura predstavit će svoj najnoviji naslov, knjigu Miljenka Jergovića “Sarajevo, plan grada”, koja je upravo ovih dana izašla iz tiska.

O knjizi će s autorom razgovarati Dragan Velikić, Ranko Bugarski i urednik Seid Serdarević. “Sarajevo, plan grada” još je jedna Jergovićeva posveta rodnom gradu, knjiga u kojoj “pripovjedač šeće ulicama i trgovima prisjećajući se odrastanja, likova s kojima je drugovao ili pak onih o kojima je tek čuo neku priču te drugih koji su ušli u urbanu legendu...” Miljenko Jergović u svojoj novoj prozi prikazuje Sarajevo kao grad “koji pulsira bilom svojih stanovnika i njihovim sudbinama”. Piše tako o sadžijama, sveučilišnim profesorima, lokalnim ludama, liječnicima i svima onima “o kojima niti jedna povijest neće napisati ni retka, ali bez kojih nijedne povijesti ne bi bilo”.

Zaprešićka Fraktura, koja je ove godine u Londonu proglašena najboljim inozemnim izdavačem, prvi put sudjeluje na beogradskom sajmu na kojem će, kako najavljuju, predstaviti najreprezentativniji dio svoga izdavačkog programa, s posebnim naglaskom na naslovima hrvatskih autora i autora iz regije među kojima su su Mirko Kovač, Filip David, Slavoj Žižek, Daša Drndić, Igor Štiks, Srećko Horvat, Ivana Šojat, Semezdin Mehmedinović, Ivan Lovrenović, Aleš Debeljak, Tvrtko Jakovina, Ognjen Spahić, Josip Mlakić i mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:31