JAKA KONKURENCIJA

'PREVIŠE NAGI ZA NACISTE' Godišnja nagrada za najčudniji naslov za dlaku je izmakla knjizi 'Čitanje odozada: Kulturna povijest anusa'

Nagradu Diagram, koja se dodijeljuje od 1978. godine, ovoga puta dobila je knjiga 'Previše nagi za naciste' ('Too Naked for the Nazis')

U godišnjem izboru za najčudniji naslov knjige ipak nije, usprkos velikim očekivanjima, pobijedio naslov 'Čitanje odozada: Kulturna povijest anusa' ('Reading from Behind: A Cultural History of the Anus'). Nagradu Diagram, koja se dodijeljuje od 1978. godine, ovoga puta dobila je knjiga 'Previše nagi za naciste' ('Too Naked for the Nazis') Alana Stafforda, biografija o vodviljskom trojcu Wilson, Keppel i Betty, koji su nastupali odjeveni poput starih Egipćana.

Njihov je "pješčani ples" skandalizirao nacističke glavešine u Berlinu 1935. zbog golotinje. Naime, Wilson i Keppel su nastupali - golih nogu. (Ova knjiga, nagrađena za 'najčudniji' naslov, originalno se trebala zvati 'Walk Like Three Egyptians').

Snimka nastupa Wilson, Keppela i Betty iz 1933.

Utrka je ove godine bila vrlo napeta. Glasovi javnosti odlučili su o pobjedniku koji je dobio 24,8 posto, dok je 'Čitanje odozada: Kulturna povijest anusa' dr. Jonathana Allana dobio 24,3 posto glasova. Na trećem mjestu završio je naslov 'Transvestite Vampire Biker Nuns from Outer Space: A Consideration of Cult Film', a zatim slijede 'Soviet Bus Stops' i ' Reading the Liver: Papyrological Texts on Ancient Greek Extispicy'.

Proteklih godina titulu koju dodijeljuje Bookseller osvojili su začudni naslovi 'Greek Rural Postmen and Their Cancellation Numbers', 'How to Poo at Work' i 'Big Book of Lesbian Horse Stories'.

Jedan od dosadašnjih laureata

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:43