SVJETSKI HIT ZA 39,90 KN

NEMOJTE PROPUSTITI NI JEDNU KNJIGU! Drugi dio napete fantastične sage 'Igra prijestolja' stiže na kioske!

Jutarnji u suradnji s Algoritmom i HBO-om Adria oduševio fanove Georgea R. R. Martina

Više od 15.000 primjeraka “Igre prijestolja”, prve knjige iz serijala “Pjesma Leda i Vatre”, u izdanju Jutarnjeg lista u suradnji s Algoritmom i TV-mrežom HBO Adria, prodano je u prvom tjednu na kisocima, u knjižarama te online knjižari Jutarnjeg lista Bestseller.hr. Fantastična saga, definitivno, ima vatrene obožavatelje i kod nas.

Druga od ukupno devet knjiga iz serijala, drugi dio “Igre prijestolja” od čak 500 stranica, moći će se kupiti od ove srijede po cijeni od 39,90 kuna. I sljedećih sedam srijeda nosi po jedan novi uzbudljiv nastavak po istoj cijeni. Zahvaljujući ovom džepnom izdanju, u iščekivanju premijere pete sezone HBO-ove hit-serije “Igra prijestolja”, 13. travnja, svi mogu upoznati rad američkog pisca Georgea R. R. Martina, njegove brojne likove i složene odnose ljubavi, mržnje i borbe za moć i preživljavanje u okrutnom svijetu.

Dugo nastajanje

A kada bi neka od njih uginula, zamišljao je zlokobne zaplete u kojima bi jedna kornjača ubila drugu. Martin je ideju za fantastičnu sagu razrađivao dugo (među njegovim dokumentima su i nacrti priče iz 1993. godine koje je predstavio izdavaču), baveći se drugim stvarima - pisao je znanstvenu fantastiku, horor, scenarije za kultnu seriju “Zona sumraka” i uređivao SF-magazine. Pisac kojeg nazivaju američkim Tolkienom ne krije da su knjige Britanca, kojeg mnogi smatraju pravim ocem fantastike, imale golem utjecaj na njegov život i pisanje.

Zmajevi, smrt i seks

Nedavno je donirao prvo izdanje Tolkienova “Hobita” iz vlastite zbirke knjižnici teksaškog sveučilišta. Rekao je da to čini s velikim veseljem, a ulazak Tolkiena u fond knjižnice smatra prihvaćanjem fantastike u kanon svjetske književnosti. I sam je tome pridonio - od 1996. godine, kada je objavljena prva knjiga iz serijala “Pjesma leda i vatre” do danas, njegova je saga prevedena na 30-ak svjetskih jezika, prodana u milijunima primjeraka, a serijal nastao na temelju knjiga (Martin je i koscenarist) jedan je od najgledanijih televizijskih uradaka u povijesti. Dodatno veselje za obožavatelje kod nas je i to što se serijal dijelom snima u Hrvatskoj - u Dubrovniku, Trstenom, Splitu i Klisu, pa možemo vidjeti i poznate građevine u izmaštanom svijetu.

Također, Martin je fantastiku želio izvući iz domene književnosti za djecu i u tome je velikim dijelom i uspio - njegovo je štivo u biti namijenjeno odraslima, jer je prepuno nasilja, smrti, seksa... Uz dodatak zmajeva, zida od leda visokog više od 200 metara, alkemije i magije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:34