SAJAM KNJIGA

IZBOR JUTARNJEG ZA POVOLJNU KUPNJU KNJIGA Evo što se za 300 kuna može kupiti na Interliberu

U našim košaricama našlo se svega; od netom objavljenih trilera, do klasika književnosti i popularnih rock biografija

Lana Bunjevac:

Kada bih mogla birati idealan soundtrack za kupovinu knjiga, bila bi to pjesma “Books From Boxes” britanskog benda Maxďmo Park čiji jedan stih glasi “You spent the evening unpacking books from boxes...” Nema veze što pjesma govori o prekidu veze; svaki put kada je čujem zamišljam kako kući s Interlibera dolazim ne s vrećicama, već s kutijama prepunih knjiga koje onda ritualno otpakiravam cijelu večer. Naš fiktivni budžet od 300 kuna napunio bi možda tek jednu malu kutiju, no evo što bi se u njoj našlo.

Morrissey

Autobiography

Penguin Classic, 139 kuna

Najskuplja stavka bila bi Morrisseyeva autobiografija po cijeni od 139 kuna, koja je već u srijedu poslijepodne doslovce planula na štandu Rockmarka.

Jo Nesbo

Leopard

Fokus, 70 kuna

Kao veliki fan krimića Joa Nesboa na mom popisu našao bi se i friško izašli roman “Leopard”, koji je najdeblji do sada pa se već radujem iščitavanju svih njegovih 580 stranica.

Péter Esterházy

Njemačka u šesnaestercu

Fraktura, 10 kuna

Péter Esterházy mađarski je Nick Hornby, a u knjizi “Njemačka u šesnaestercu” piše o nogometu, Wittgensteinu, Béli Bartóku, Heidi Klum i životu u socijalizmu i jako me veseli da sam ovu odličnu knjigu našla za samo deset kuna.

Sue Townsend

Adrian Mole i nemoćne godine

Mozaik knjiga, 40 kuna

Sajamski popust sjajna je prilika i da kupite najnoviji dnevnik Adriana Molea jer je knjiga o Adrianovim nemoćnim godinama snižena sa 119 na 40 kuna.

Robert Hellenga

Poduka iz bluesa

Mozaik knjiga, 40 kuna

Među rabljenim knjigama našla sam i jednu svog najdražeg pisca Roberta Hellenge, a to je “Poduka iz bluesa”. Hellenga je profesor književnosti na Sveučilištu u Illinoisu i kad ne predaje sjedi na trijemu svoje kuće, svira gitaru i piše predivne romane o očinskoj ljubavi i krizi srednjih godina.

Pavica Knezović Belan:

Statistike govore da malo čitamo, no na Interliberu je uvijek gužva. Ovaj sajam knjiga čini se kao vrlo dobro mjesto za popunjavanje rupa u kućnoj biblioteci...

Patti Smith

Tek djeca

Šareni dućan, 19 kuna

Vjerojatno najveći ulov ovogodišnjeg sajma je autobiografska knjiga Patti Smith ‘Tek djeca’. Velika američka rock pjesnikinja piše o svojim formativnim godinama koje je krajem 60-ih i početkom 70-ih provela u New Yorku sa svojom velikom ljubavi, fotografom Robertom Mapplethorpeom.

Agota Kristof

Velika bilježnica, Dokaz, Treća laž

Novela, 30 kuna

Drugi najveći ulov svakako je kapitalno djelo mađarske spisateljice Agote Kristof. Njezina znamenita trilogija o blizancima Clausu i Lucasu tumači se i kao alegorijski prikaz rascjepljene Europe.

Graham, Reeve, Richards

Snimamo film

Školska knjiga, 69,30 kuna

Savršen poklon za dječje rođendane za klince starije od sedam godina. U kartonskoj kutiji nalik na filmsku klapu nalazi se pravi mali priručnik za snimanje filmova s naljepnicama za specijalne efekte, CD s genijalnim zvučnim efektima...

Vladimir Nabokov

Ada

Alfa, 65 kuna

Meni sigurno jedan od najdražih Nabokovljevih romana koji je ovaj veliki pisac objavio u 71 godini života. U njemu pratimo posve otkačenu ljubavnu priču između dvoje bliskih rođaka u obitelji Veen. Zapravo, nedozvoljene ljubavi dio su stogodišnje povijesti te neobične familije.

Mick Wall

Kada su divovi hodali Zemljom, biografija Led Zeppelina

P V.B.Z., 79 kuna

Baš kao što na-slov knjige govori, ova biografija novinara Micka Walla otkriva priču o velikom bendu koji je zapravo izmislio zloglasni rock’n’roll lifestyle.

Doris Lessing

Zlatna bilježnica

Profil, 59 kuna

Na prvim godinama faksa strašno mi je puno značio ovaj protofeministički roman buduće nobelovke. Junakinja romana je književnica Ana Wulf kroz čije krize i traume prolazimo kroz četiri bilježnice. Obavezna feministička lektira.

Adriana Piteša:

Svaka knjiga koju niste pročitali jest nova knjiga. Te devize nije se loše prisjetiti na Interliberu, na kojem se standardno najpovoljnije mogu kupiti mahom stariji naslovi. Ovo je izbor dobrih naslova koje se po znatno većim cijenama prodaju u knjižarama.

Cormac McCarthy

Cesta

Profil, 29 kuna

Poetična, gotovo nepodnošljivo tjeskobna odiseja oca i sina u postapokaliptičnom svijetu jednog od najboljih živućih pisaca.

Andreď Makine

Rekvijem za Istok

Disput, 20 kn

Sudbina triju naraštaja vojnika od Oktobarske revolucije do naših dana tema su romana odličnog Makinea.

Geert Mak

U Europi

Jesenski i Turk, 150 kuna

Briljantni putopisni i novinarski vremoplov kroz Europu 20. stoljeća, knjiga je koja uvjerljivo konkurira za jedan od najboljih publicističkih prijevoda zadnjih 15-ak godina.

Victor Klemperer

LTI - bilježnica filologa

Disput, 40 kuna

Na Trećem programu HTV-a upravo se prikazuje serija “Klemperer: Život u Njemačkoj” nastala prema potresnim dnevnicima Victora Klemperera. “LTI - bilježnica filologa” izvadak je iz tog dnevnika usmjeren na jezične prakse Trećeg Reicha.

Knut Hamsun

Po zaraslim stazama

Šareni dućan, 10 kuna

Hamsun je bio veliki pisac s jednim neoprostivim krimenom, onim nacističkog simpatizera. “Po zaraslim stazama” njegova su posljednja pisana riječ.

Julio Cortázar,

Priče o kronompijima i famama

Šareni dućan, 10 kuna “Priručnik za pjevanje i plakanje” sadrži 100-ak fantastičnih priča i crtica autora “Školica”

Nicholson Baker

Kutija šibica

Algoritam 29, 49 kuna

Junak ovog romana sretno je oženjen otac dvoje djece koji se budi oko četiri ujutro kako bi razmišljao... Divna proza ovdje je i kao naklon uredničkom umijeću Zlatka Crnkovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:46