OD DANAS NOVA KNJIGA

FOTO: TKO JE NAJSEKSI ŽENA U IGRI PRIJESTOLJA? Izvrsne glumice koje su preko noći postale seks-simboli

 Getty

HBO-ova serija Igra prijestolja uspjela je osvojiti i zagrižene obožavatelje knjiga, kao i brojne gledatelje koji su u svijet Westerosa ušli bez ikakvog pojma što bi mogli očekivati. Napeta priča puna neočekivanih obrata i izvrsno napisanih likova oživjela je zahvaljujući peru američkog pisca Georgea R.R. Martina, ali i zahvaljujući brojnim glumcima i glumicama koji su izvanredno utjelovili likove iz knjiga.

Scene seksa i otvorena seksualnost obiluje knjigom i serijom, premda čak ni najveći kritičari ne mogu reći da se radi o jeftinom dodvoravanju čitateljima i gledateljima. Serija prikazuje ljude kakvi su, po mišljenju autora, stvarno bili za primitivnijih i divljih vremena, kakva su opisana u mitskom svijetu Leda i Vatre.

Mnoge glumice iz serije preko noći su postale seks-simboli, a nas zanima vaše mišljenje o tome koja od njih je najseksi lik u seriji do sada.

Ako niste sigurni, provjerite u fotogaleriji:

NE PROPUSTITE NOVI NASTAVAK IGRE PRIJESTOLJA Od danas u prodaji uz Jutarnji list 'Sraz kraljeva' za samo 39,90kn

Fantastična književna epopeja “Pjesma Vatre i Leda” Georgea R.R. Martina nakon prve knjige “Igre prijestolja” nastavlja se “Srazom kraljeva”, koji je kolopletom spletki i obrata mnoštva likova te prizorima seksa osupnuo čitatelje. Svijet Sedam kraljevina zatječemo u raspadu: pet pretendenata na prijestolje kreće u bespoštednu borbu. No, uz makjavelističke poteze iz tabora i ložnica samoproglašenih kraljeva, ovoga puta nad surovim svijetom mačeva snažno se nadvija davno nestali svijet magije.

“Sraz kraljeva”, po jednima najbolji nastavak “Igre prijestolja”, po drugima najbolji roman iz cijelog ciklusa, bolji i od samog prvijenca, izašao je 1998., dvije godine nakon originala i svojom silovitošću oduševio, a nekonvencionalnim svršetkom šokirao fanove. Neki su i protestirali, ali baš nitko nije mogao poreći istinsko majstorstvo i fantastičnu imaginaciju velikog pisca.

Novi kralj Sjevera

U drugoj knjizi zatječemo Stannisa, brata preminulog kralja Roberta Baratheona, kako se proglašava kraljem Westerosa, pod utjecajem crvene svećenice Melisandre koja promiče novu religiju Gospodara svjetlosti i vjeruje da je Stannis reinkarnacija Azora Ahaija s mesijanskom ulogom ujedinjavanja kraljevina. Nakon smrti kralja Roberta Baratheona, njegov sin Joffrey Baratheon uzima pravo na prijestolje Westerosa, ali kako je sumnjivog porijekla jer je uistinu začet u incestuoznoj vezi Cersei Lannister i njenog brata Jamiea, u igri je, pored grubog i nepopustljivog Stannisa, još nekoliko potencijalnih kraljeva. Robb Stark želi osvetiti oca i proglašava se kraljem Sjevera te objavljuje rat Lannisterima.

Nezaboravna avantura

Balon Greyjoy, nekadašnji vazal Neda Starka, odbija poziv Roba Starka da mu se pridruži u borbi protiv Lannistera, te se proglašava kraljem Željeznog otočja.

Balon Greyjoy zarati sa Starkovima i napadne zapadnu obalu Sjevera, te Starkovu utvrdu Oštrozimlje snađe strašna kob. U ime svog oca Balona, Theon Greyjoy osvoji Oštrozimlje, ali mu paralizirani Bran i Starkov najmlađi sin Rickon pobjegnu.

Među najopasnijim pretendentima na prijestolje je i Stannisov mlađi brat Renly, omiljen u puku, koji u svom pohodu na krunu uspijeva skupiti golemu vojsku, ali pritom nije računao na silu Melisandrine magije. Ona se služi “sjenama”, zastrašujućim ukazanjima koja priziva kako bi usmrtila neprijatelje...

Drzak, inventivan i briljantno osmišljen, “Sraz kraljeva” roman je iskričave ljepote i beskrajnog šarma; istinski uzbudljiva priča koju nikada nećete zaboraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:04