7. MONTE LIBRIĆ

FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI ZA DJECU Ilustracija je središnja tema ovogodišnjeg festivala

 Goran Šebelić / Cropix
Uz pet tisuća naslova u sedam dana festivala održat će se 68 događaja i gostovat će 60 autora i ilustratora

PULA - Sedmi "Monte Librić", festival književosti za djecu, svečano je otvoren danas u pulskoj Zajednici Talijana, a u sedam dana djeci će ponuditi raznolike kreativno-edukativne radionice i programe.

"Čitajte, crtajte, pišite. Ovdje će se u sedam dana održati 68 događaja i gostovat će 60 autora i ilustratora, a nešto za sebe moći ćete pronaći između 5000 naslova", poručila je djeci direktorica "Monte Librića" Slavica Ćurković. Dodala je da festival i ove godine nastavlja tematsku praksu, a ovogodišnja tema 'Točka, točka, točkica...' usmjeruje pozornost važnom segmentu knjižne produkcije za djecu - ilustraciji.

Pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević pozvao je djecu da čitaju jer knjige obogaćuju njihov svjetonazor.

"S velikim veseljem i zadovoljstvom ministarstvo podupire ovaj festival jer je prepoznao važnost ove manifestacije", rekao je Stojsavljević, dodajući kako ove godine na njemu gostuje iznimno mnogo autora i ilustratora.

Talijanski dio programa, najbogatiji do sada, održat će se pod posebnim nazivom "Piu che una storia", a u njemu će sudjelovati pet poznatih talijanskih autora - Angela Nanetti, Roberto Malini, Dario Picciau, Mara Cerri i Magda Guidi. Osim toga, u tradicionalnom programu "Piknik s autorom" najnovija izdanja predstavit će suvremeni hrvatski pisci i ilustratori za djecu, poput Manuele Vladić-Maštruko, Mladena Kušeca, Siniše Reberskog, Ivane Guljašević, Željka Ivanjeka, Dubravke Kolanović, Snježane Akrap-Sušac i Ane Đokić.

"Monte Librić" bit će otvoren za posjetitelje do 30. travnja, a pratit će ga mnoga predstavljanja knjiga i druženja s autorima, izložbe, okrugli stolovi, radionice i drugi sadržaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:30