'PESNIČENJE'

Brutalni trening čitanja pjesama

‘Pesničenje’ je 2008. godine izmislila grupa ‘Škart’ iz Beograda, da bi se nepoznati umjetnici ohrabrili za javno izlaganje svoga rada. Na zadnje ‘Pesničenje’ došlo je 450 umjetnika i 5000 gledatelja

ZAGREB - “Pesničenje”, trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima, nastao kao inicijativa beogradske umjetničke skupine Škart, danas i sutra održat će se u Zagrebu, na poziv Književnosg salona Studentskog centra beogradskim kolegama. Manifestacija želi poticati neafirmirane umjetnike na javno izlaganje svoga rada, dok im društvo rade već etablirani autori.

U proteklih 17 mjeseci organizirano je 16 festivala poezije i više manjih događaja u Beogradu, 9 gostovanja u 6 gradova (Pančevo, London, Leskovac, Riga, Vranje i Novi Sad), a prikupljenim novcem od prodaje ulaznica objavljeno je 12 knjiga poezije.

Ukupno je nastupilo više od 450 pjesnikinja, pjesnika, performera, kantautorica, strip autora i drugih umjetnika i izvođača, a na događajima je prisustvovalo više od 5000 ljudi, što je, tvrde organizatori, “Pesničenje” pretvorilo u jedan od najposjećenijih kulturnih događaja u Beogradu. “Pesničenje” koje će se održati u subotu s početkom u 20 sati u MM centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:38