SLAVNI PLESAČ

Uskoro će navršiti 50 godina, no i dalje je u sjajnoj formi. Za njega kažu da ima tijelo Apolona, uskoro ćete ga moći gledati u Zagrebu

Roberto Bolle, Sanremo

 Www.imagephotoagency.it/imago Stock&people/profimedia
Roberto Bolle glasi za jednog od čuvenijih plesača na svijetu, a interpretirao je sve najveće uloge na svim važnijim svjetskim baletnim scenama

Na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 17. i 18. listopada s početkom u 19.30 održat će se Baletni gala koncert na kojem će ponovno glavna zvijezda biti "Ken" svjetskog baleta Roberto Bolle, koji je posljednji put u Zagrebu bio 2022. godine također na svečanoj večeri.

Bolle glasi za jednog od čuvenijih plesača na svijetu, a interpretirao je sve najveće uloge klasičnoga i neoklasičnoga baletnog repertoara na važnijim svjetskim baletnim scenama, plešući s najvećim balerinama svoga vremena.

Bolle je u životu bio zvijezda njujorškog Metropolitana i milanske Scale, UNICEF-ov ambasador i lice s naslovnice prestižnih časopisa kao što su Vogue ili Vanity Fair.

- Peto desetljeće živim sa zadovoljstvom. Ponosan sam što imam gotovo 50 godina i što mogu te godine donijeti na scenu - rekao je u nedavnom u jednom intervjuu.

- Gala koncerti daljnji su koraci u pozicioniranju baletnog ansambla u europske okvire. Daske HNK postaju domaća pozornica svjetskim umjetnicima, uvodeći naše plesače u veliku obitelj svjetskoga plesa. Dvjema izvedbama gala koncerta omogućit ćemo nezaboravan užitak brojnim ljubiteljima baletne umjetnosti. Uz Daniila Simkina i Mariju Kochetkovu, na vrhu će biti Roberto Bolle, čime dodatno potvrđujemo prijateljstvo i uzajamno poštovanje velike zvijezde i našega Baleta - rekao je ravnatelj Baleta Massimiliano Volpini.

image

Roberto Bolle, Vanity Fair

Simone Comi/ipa-agency.net/pa Images/profimedia/Simone Comi/ipa-agency.net/pa Images/profimedia
image

Roberto Bolle

Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

Uz spomenute gostujuće umjetnike, na pozornici zagrebačkog HNK nastupit će Denis i Anastasia Matvienko, Antonella Albano, Toon Lobach i Marta Petkova. Uz bok svjetskim zvijezdama nastupit će prvaci i solisti zagrebačkog Baleta: Guilherme Gameiro Alves, Iva Vitić Gameiro, Rieka Suzuki, Takuya Sumitomo, Natalia Kosovac, Pavel Savin, Miruna Miciu, Simon Yoshida.

Publika će moći uživati u programu koji nudi niz remek-djela, u rasponu od velikih baletnih klasika kao što su "Labuđe jezero", "Don Quijote", "Bajadera", "Esmeralda" do novijih naslova u koreografijama Bigonzettija, Brumanchona, Mujića, Van Cauwenbergha i Moraua.

image

Roberto Bolle kao Balanchineov Apollon

Alessio Buccafusca/afp/profimedia

Pisalo se o njegovim baletnim dosezima, ali i sjajnoj formi koju ovaj baletan, rođen u ožujku 1975. godine, i dalje održava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 16:22