LOVORIKE

U Rijeci proglašena najbolja predstava 23. Međunarodnog festivala malih scena

Ozren Grabarić u predstavi 'Dnevnik jednog luđaka'
 Goran Šebelić / EPH
Nagradu za najbolju mušku ulogu dijele Ozren Grabarić i Rade Šerbedžija, a najboljim glumicama proglašene su Nela Kocsis i Nataša Ninković

RIJEKA - 23. Međunarodni festival malih scena u Rijeci završen je u ponedjeljak dodjelom nagrada - najboljom predstavom festivala u cjelini proglašen je 'Gogoljev san' Kazališnog laboratorija Sfumato iz Sofije u režiji Margarite Mladenove i Ivana Dobčeva.

Jernej Lorenci je proglašen najboljim redateljem za predstavu 'Poludjela lokomotiva' Drame Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dijele Ozren Grabarić za uloge u predstavama 'Dnevnik jednog luđaka' Moving Music Theatrea i Centra za kulturu Bitolj i 'U agoniji' PUK-Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak te Rade Šerbedžija za nastup u predstavi 'Antigona: 2000 godina kasnije' Kazališta Ulysses i MESS-a iz Sarajeva. Nela Kocsis za nastup u 'U agoniji' i Nataša Ninković za ulogu u predstavi 'Prah' Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog pozorišta proglašene su ravnopravno najboljim glumicama.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Tina Vrbnjak (predstava 'Poludjela lokomotiva'), a najbolja epizodna uloga po ocjeni žirija je uloga Ksenije Marinković u predstavi HNK u Zagrebu 'Bella figura'.

Ljubica Milanović ('Prah') najbolja je scenografkinja, Marjan Nećak ('Dnevnik jednog luđaka') dobio je nagradu za najbolju scensku glazbu te Igor Štiks za najbolji dramski tekst predstave 'Brašno u venama'.

Prema ocjeni publike (4,76) najbolja predstava festivala je 'Vlak' Zvezdara teatra iz Beograda u režiji Voje Brajovića.

'Novi list' je dodijelio svoju nagradu 'Mediteran' glumcu Ozrenu Grabariću za uloge u obje predstave.

U stručnom žiriju su bili dramaturginja iz Zagreba Željka Turčinović, dramska glumica iz Beograda Svetlana Bojković i dramski glumac iz Rijeke Damir Orlić. Izbornik festivala je Bojan Munjin, a umjetnički ravnatelj Nenad Šegvić.

U programu 23. Međunarodnog festivala malih scena bilo je devet predstava iz šest zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 06:11