PIPI DUGA ČARAPA

Šampionska plivačica Tena Jeić Gajski u ulozi života

 Saša Midžor Sučić/Cropix
Tena Jeić Gajski bila je prvakinja Hrvatske u plivanju, ali je svoj životni poziv ipak našla u glumi. Premijera predstave u režiji Argentinke Renate Carole Gatice bit će održana 29. studenoga

ZAGREB - Mlada perspektivna glumica Tena Jeić Gajski svoj je prvi pravi trag u glumačkom svijetu ostavila kroz uloge bajkovitih likova u dječjem kazalištu Trešnja. Nakon vrlo hvaljene Snjeguljice u predstavi “Snjeguljica i sedam patuljaka“ Tena će uskoro utjeloviti i jedan od najupečatljivih likova moderne književnosti, Pipi Dugu Čarapu, koja će se mladoj publici prvi put predstaviti na premijeri 29. studenog u Trešnji.

Živopisna predstava

Upravo tom predstavom argentinska redateljica Renata Carola Gatica poželjela je nove klince ponovno približiti liku Pipi Duge Čarape kroz Tenu Jeić Gajski i probati ih zanimljivom i živopisnom predstavom potaknuti da pročitaju to svevremeno djelo Astrid Lindgren na kojem su odrastale mnoge generacije. Prema Teninim riječima, kazalište Trešnja mjesto je gdje uistinu uživa radeći i na posao dolazi s osmijehom na licu.

- Cijela ekipa Trešnje je vrhunska, predivna i vrlo profesionalna, a ovakvo sam kazalište oduvijek zamišljala. Pogodilo se i da je Pipi moja uloga iz mašte u kojoj je dopušteno apsolutno sve. Sama Pipi je maštovita, iskrena djevojčica koja uživa u svom svijetu i uvijek pita: ‘Zašto?’. Redateljica Renata Carola Gatica također zna točno što hoće i s njom je pravi užitak raditi, posebno stoga što je tekst Saše Anočića rađen prema originalnom djelu apsolutno sjajan i smiješan - objasnila je 30-godišnja Tena.

U skladu s predstavom i kostimi koje će nositi likovi potpuno su, tvrdi glumica, otkačeni i zanimljivi, a izradio ih je osebujni kostimograf Argentinac Matias Zanotti.

Tena, inače, nije od djetinjstva znala da će se odlučiti za glumački poziv s obzirom na to da je još kao dijete bila izuzetno uspješna plivačica s nizom odličja i pobjeda.

Zahtjevnija od Snjeguljice

Sve se promijenilo kada je, kao dijete iz odvjetničke obitelji, odlučila studirati pravo i uspješno završila prvu godinu, a onda ju je sestra blizanka i uvjerila je da slijedi svoje srce.

- Akademiju sam upisala iz trećeg pokušaja, no nije mi žao jer sam upala u odličnu generaciju - objašnjava Tena.

Prva kazališna uloga koja je Tenu izbacila u glumačku orbitu je predstava “San Ivanjske noći“ u režiji Dore Ruždjak Podolski, a publici se predstavila i u filmovima poput “Ne dao Bog većeg zla” i “Metastaze”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 12:00