VELIKA PROMJENA

Poznato kazalište u centru Zagreba, dobiva novog vlasnika, Kerehesh Teatar: ‘Ovo je najveća vijest u našoj povijesti!‘

Kazalište Vidra, ilustrativna fotografija

 Lucija Ocko/Cropix
‘Nakon 10 godina i odigranih više stotina rasprodanih predstava u Zagrebu, odlučili smo se javiti na Javni poziv Hrvatski savez slijepih‘ naveli su novi upravljači kazalište Vidra

Temeljem nedavno zaključenog Javnog poziva za zakup scene Vidra, vlasnik prostora Hrvatski savez slijepih donio je odluku da Satiričko kazalište Kerempuh od iduće sezone više neće upravljati ovim objektom., stavili su obavijest na društvene mreže iz ovog kazališta

Nakon preko 40 godina uspješnog i plodonosnog rada, Kerempuh se s tugom oprašta od svoje druge pozornice.

Od davne 1981. pa sve do danas Scena Vidra djelovala je uspješno i kontinuirano kao druga Kerempuhova pozornica na kojoj su Kerempuhovci redovito igrali svoje predstave, ali isto tako uvijek spremno pružali mogućnost rada nezavisnim umjetnicima i teatrima.

Scena Vidra predstavljala je stoga jedinstvenu platformu susreta i snažan kreativni punkt za kakvim je u gradu postojala izrazita potreba.

Osnovao ju je Fadil Hadžić i posvetio Marinu Držiću Vidri, a otvorena je novom Hadžićevom komedijom ˝Piramida˝. Osim što je u Vidri održavao svoj program te godinama ulagao u prostor i opremu, stvarajući sve bolje produkcijske uvjete, Kerempuh je istovremeno vrata svoje druge scene širom otvarao mnogim nezavisnim teatrima, studentima, školarcima, kazališnim profesionalcima, amaterima, izvođačima i producentima.

Scena Vidra bila je nadasve vitalna scena, okrenuta punokrvnim komedijama te predstavama koje u prvi plan postavljaju glumca i sav njegov scenski potencijal, što je publika mnogobrojnim dolascima uvijek znala vrednovati i nagraditi.

˝Vidra će zauvijek ostati u našem sjećanju uz nepregledni niz uspomena koji nam ostaju i kojima ćemo se uvijek vraćati. Ovom prilikom želimo sreću onima koji su odabrani na javnom natječaju.

image

Proba predstave Djevojka za zbogom u kazalištu Vidra, ilustrativna fotografija

Vanesa Pandzic/Cropix

Kerekesh Teatar

Unajmljivanje prostora i upravljanje kazalištem Vidra najavio je, pak, Kerekesh Teatar u objavi o "najvećoj vijesti u povijesti Kerekesh Teatra":

"Nakon 10 godina i odigranih više stotina rasprodanih predstava u Zagrebu, odlučili smo se javiti na Javni poziv Hrvatski savez slijepih i prema njihovoj odluci, dobili smo priliku unajmiti prostor i upravljati kazalištem VIDRA u samom centru ZAGREBA.

Od rujna ove godine, sve prostore kazališta ćemo poboljšati i osvježiti, nastaviti suradnju sa svim kazalištima i izvođačima kojima je Vidra također bila zagrebački kazališni dom, pokrenut ćemo dječju scenu i trudit ćemo se da se publika još bolje zabavi i osjeća ugodnije u Draškovićevoj 80 uz Kerekesh Teatar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2024 18:01