PREMIJERA U KAZALIŠTU KNAP

PAKAO KAZALIŠNOG PARA Je li ljubav danas samo (garde)roba?

Taština, tipična pojava teatarskog mikrokozmosa, nešto je s čim se bore svi likovi u predstavi 'Garderoba'

Predstava Garderoba nastala prema istoimenom dramskom tekstu Dore Gelo problematizira odnos (muško-ženskog) para zaposlenog u kazalištu. Na koji način njihov posao utječe na njihov život i obrnuto? Ono što vidimo na sceni je poput garderobe okrenute na vanjsku stranu te na taj način i garderoba postaje pozornica na kojoj likovi uživaju iznositi dotad skrivene stvari na vidjelo.

Taština, tipična pojava teatarskog mikrokozmosa, nešto je s čim se bore svi likovi u predstavi. Stoga nose maske koje skrivaju njihova prava lica, a koje potječu iz meksičke tradicije slavljenja Dana mrtvih. A kad se ugase svjetla pozornice, hoće li se ugasiti i ljubav između glavnih likova ili će se tek tada ponovno roditi?

Dora Gelo i Pavle Vrkljan u predstavi 'Garderoba'

Ova jednosatna igra 'mačke i miša' okuplja kvartet mladih glumaca - Marija Šegvić, Tomislav Krstanović, Dora Gelo i Pavle Vrkljan - u režiji Paola Tišljarića, koji je iskustvo stekao asistirajući Tomažu Panduru, Aleksandru Popovskom i Oliveru Frljiću.

"Garderoba" u produkciji umjetničke organizacije "Točke na i" premijerno se izvodi večeras u 20 sati, s reprizom 23. listopada, u Kazalištu KNAP u Ivanićgradskoj 41a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:36