GLUMAČKI TRANSFERI

Nina Violić na poziv Dubravke Vrgoč prelazi iz ZKM-a u HNK, a odlazi Ljubomir Kerekeš

 Cropix
Vrgočeva je deset godina vodila ZKM i za njezina mandata Nina Violić formirala se u zrelu dramsku prvakinju

Nina Violić prelazi u Hrvatsko narodno kazalište. Poznatu glumicu Zagrebačkog kazališta mladih u središnje nacionalno kazalište pozvala je Dubravka Vrgoč, nova intendantica.

Vrgočeva je deset godina vodila ZKM i za njezina mandata Nina Violić formirala se u zrelu dramsku prvakinju.

Njezinim dolaskom nije povećan ansambl Drame HNK, budući da smo dobili informaciju kako ga je napustio poznati glumac Ljubomir Kerekeš. Zasad se ne zna razlog njegova odlaska, no vjerojatno nije riječ ni o kakvom sukobu nego o poslovnoj odluci glumčevoj.

Nema zapošljavanja

Novih zapošljavanja, poznato je, nema do daljnjeg, po odluci gradonačelnika, u svim gradskim kazalištima (osim ako se drukčije ne odluči), a slična je situacija i na državnoj razini.

To je vjerojatno jedini razlog zašto u ansambl Drame Hrvatskog narodnog nije prešla Jadranka Đokić, još jedna istaknuta glumica Zagrebačkog kazališta mladih.

I Đokić pregovara

Moguće je, međutim, da i ona prijeđe u HNK iza Nove godine. Zasad u ZKM-u računaju na nju, ne povlači se iz predstava i na raspolaganju je za nove uloge, pa i taj prelazak ostaje ipak otvoren.

Kako bilo, otiđu li obje u HNK, otvorit će se dva mjesta za mlade glumice, kakvih je trenutačno u Zagrebu bez angažmana na desetke…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:53