VELIKO IZNENAĐENJE

NEOBJAŠNJIV ODLAZAK UTJECAJNOG KOREOGRAFA IZ PARIZA Nakon samo godinu dana muž Natalie Portman dao otkaz na mjestu ravnatelja

 Getty Images

Slavni plesač i koreograf te jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu plesa uopće, Benjamin Millepied, koji je radio koreografiju za hit film ‘Crni labud’, nakon malo više od godinu dana odlazi s mjesta ravnatelja baleta Pariške opere, i to prilično naprasno.

Prije nešto više od godinu dana, kad je došao na mjesto ravnatelja, obećao je radikalne promjene u jednoj od najstarijih i najvećih svjetskih plesnih kompanija, piše Guardian .

U izjavi koju je objavio na Twitteru, rekao je da odlazi ‘iz osobnih razloga’ te kako bi se mogao više posvetiti sebi i svom umjetničkom i kreativnom izričaju.

Millepied je zahvaljujući vezama s Hollywoodom donio dašak glamura pariškoj instituciji, a program nove sezone trebao je otkriti idući tjedan. Da se nešto ‘veliko’ događa, bilo je jasno nakon što je intendant pariške Opere, Stéphane Lissner, najavio konferenciju za novinare za četvrtak.









Millepied se vratio u Francusku 2014. godine nakon niza međunarodnih uspjeha s vlastitom plesnom kompanijom LA Dance Project. Slavni koreograf u braku je s Natalie Portman, koju je i upoznao na snimanju ‘Crnog labuda’ za što je glumica osvojila Oscara.

Slavni je koreograf već kritizirao administraciju inistitucije kao što je pariški Balet, tvrdeći da ima previše hijerarhije i natjecanja unutar kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:03