JUBILARNI SUSRET

LANJSKI POBJEDNICI PONOVNO NAJBOLJI 'Gospođica Julija' najbolja predstava, Igor Ružić izabrao Teatar Gaudeamus

Uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava 'Scene na sceni' u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP

Jubilarni 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), najveći i najdugovječniji festival zaljubljenika u daske koje život znače, završen je sinoć svečanom dodjelom nagrada, među kojima je četiri vrijedne nagrade podijelilo šest finalista izabrano u jakoj konkurenciji od rekordno prijavljenih 45 kazališnih komada.

Stručni žiri, u sastavu redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović i kazališnog kritičara Andrije Tunjića, najvažniju nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelilo je Gospođici Juliji Augusta Strindberga u režiji Christiana Jalzečića, umjetničkog voditelja ErKaVea, također lanjskog pobjednika FZKA-a, s predstavom Sluškinje, koja je doživjela izvrstan prijam kod publike diljem Lijepe naše.

Veno Parašilovac i Danijela Evđenić osvojili su nagradu za najbolje glumce

Nagradu za najboljeg glumca i glumicu osvojili su Veno Parašilovac i Danijela Evđenić za uloge Vedrana i Dore u predstavi Ako se vratimo na početak u izvedbi kazališne družine Pluton, dok je nagrada za najbolji autorski tekst otišla u ruke Domagoju Topiću za predstavu Hej, i ja sam tu u izvedbi dramskog studija Sesvete.

Pobjednici 20. FZKA

Igor Ružić, kazališni kritičar i selektor 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji će biti održan u Pazinu od 20. do 22. svibnja i Vodicama od 27. do 29. svibnja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava Scene na sceni u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

Humski Jan / JanHumski//JJPhotography//2016

Teatar Gaudeamus (foto: Jan Humski)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:10