DIO PROJEKTA 'MLADA EUROPA'

'Idemo dalje': Predstava o talent showu

“Ideš dalje!”, najnovija predstava Zagrebačkog kazališta mladih , premijerno će biti izvedena u utorak 17. siječnja, kao dio međunarodnog projekta Mlada Europa u kojem sudjeluju i Deutsches Theater iz Berlina, te Fondazione Teatro Due iz Parme.

Predstava namijenjena prvenstveno mladoj publici otvara pitanja o fenomenu brze slave te nudi dijalog s publikom čime se nastavlja na predstavu “Ovo bi mogla biti moja ulica”.

- S ovom predstavom ZKM otvara novo poglavlje, izlazi iz zgrade u Teslinoj 7 i donosi specifičan izvedbeni format kazališta u razredu - izjavila je ravnateljica ZKM-a Dubravka Vrgoč. Predstava će se, naime, osim u ZKM-u odigravati u u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, a Barbara Prpić i Petar Levantić glume sudionike pjevačkog talent showa u kojem publika - u ovom slučaju razred - odlučuje tko će ići dalje.

- Predstava je vrlo interaktivna, smatram da je potpuno legitimno što mladi ljudi imaju želju da se negdje pokažu, no takve casting emisije posljedice su sustava (ne)vrijednosti u kojem živimo, ali nikako njegov uzrok - rekao je redatelj Rene Medvešek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47