NOVA GLUMICA

'AMATERI' SNIMAJU PORNIĆ Ana Majhenić u 80. izvedbi predstave posvećenoj Petru Večeku

Ana Majhenić zamijenila je Petru Dugandžić u ulozi prostitutke Stele koja s kvartovskim antijunacima pokušava snimiti porno film koji bi im napunio džepove

ZAGREB - Socijalno angažirana crna komedija iz pera Borivoja Radakovića, koja zbog interesa publike već četiri godine ne silazi s kazališnih dasaka KNAP-a zagrebačke Peščenice, koje obilježava svoj deseti rođendan,15. veljače u 20 sati doživjet će svoju 80. izvedbu. Budući da je nastala pod redateljskom palicom prerano preminulog redatelja Petra Večeka koji ju je, napustivši ovaj svijet tek dan prije premijere, ostavio kao svoj posljednji kazališni dar, upravo je njemu posvećena ova jubilarna izvedba predstave koja je 2011. bila najnagrađivanija hrvatska predstava.

Kao posebno glumačko osvježenje i zamjena za glumicu Petru Dugandžić, među grlati muški tercet što utjelovljuje posrnule antijunake naše svakodnevice - Gorana Grgića, Ranka Zidarića i Vilima Matule - stiže već na izvedbu prije, 12. veljače, glumica Ana Majhenić, inače 'prva ženska violina' Virovitičkog kazališta, poznata i kao karizmatična pjevačica benda 'Mračni predmet želja' te po ulogama u serijama 'Obični ljudi' i 'Ne daj se Nina'. Ana će igrati šarmantnu i iskusnu prostitutku Stelu koja će, naravno, frajerskom trojcu pomrsiti račune.

"Veselim se da ulazim u Amatere. Petra je napravila fantastičnu ulogu i gušt je uskočiti u njezinu kreaciju, ali i unijeti nešto svoje unutra. Nakon toliko izvedbi koje su oni prošli zajedno, to je i veliki izazov. Čast je biti na sceni s Goranom Grgićem, Rankom Zidarićem i Vilijem Matulom. A ujedno me veseli i što igram u komadu Borivoja Radakovića jer smo svojedobno zajedno svirali i pjevali u bendu 'Mračni predmet želja' pa se, nakon što smo surađivali glazbeno, sad susrećemo i dramski", rekla je novopečena uzdanica KNAP-a koja s nestrpljenjem očekuje svoj debi u Amaterima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 23:04