DOGOVORILI SASTANAK

HNK ZAGREB Milan Bandić i Andrea Zlatar za pet dana objavljuju intendanta

Vladino imenovanje šefa nacionalne kazališne kuće treba se dogoditi na sjednici 17. ili 24. travnja, najavljuju u Ministarstvu

Ministrica kulture Andrea Zlatar i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sastat će se u ponedjeljak, u Ministarstvu kulture, da usuglase tko će biti novi intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Prijedlog imenovanja intendanta tempira se poslati na Vladinu sjednicu 17., naj-kasnije 24. travnja, gdje se potpisuje odluka o imenovanju, informirali su nas u Ministarstvu kulture. Intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bira se već dvije godine, četiri natječaja dosad je propalo, što zbog formalnih razloga, što zbog neslaganja ministrice i gradonačelnika oko kandidata.

Peti natječaj

Na peti po redu natječaj za vođenje kuće, za koju porezni obveznici izdvajaju 90-ak milijuna kuna, prijavili su se dirigent Veselko Barešić, sadašnja v. d. intendantice Sanja Ivić, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč i producent iz Čilea Thomas Yaksic Beckdorf.

Izmijenjeni Zakon

Prema lani izmijenjenom Zakonu o kazalištu, ako nema suglasja između suvlasnika nacionalne kuće oko toga tko bi trebao biti intendant, ministrica samostalno šalje prijedlog Vladi.

Kazališno vijeće na čelu s Duškom Ljuštinom otvorilo je programe koji su pristigli te ih proslijedilo prošli tjedan Ministarstvu i Gradu. Kazališno vijeće ovaj se put, prema izmijenjenom Zakonu o kazalištu, nije izjašnjavalo o tome tko bi trebao voditi HNK iduće četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:35