GLAZBENA IDILA

ZA SAMO NEKOLIKO DANA PRVO IZDANJE ŠAKAN FESTA! Dođite u Brela na dva dana fantastičnog glazbenog programa tik do mora

Prvo izdanje ŠAKAN Fest-a, održati će se od 4. do 5.rujna 2015. godine u Brelima, na platou/džigi ispred Hotela Soline. U ljetnom ambijentu jednog od najljepšeih mjesta na našoj obali, postaviti će se festivalski prostor tik do mora, unutar kojeg će nastupiti izvođači Lovely Quinces, Vlasta Popić, Sara Renar, SURKA BEATBOX, J.R. August, Pešes, Rezerve i Igor Duraković.

Kantautorsku večer, ujedno i prvu večer Šakan Festa, otvoriti će Igor Duraković, kantautor iz Širokog Brijega, čije pjesme smo mogli čuti u izvedbi njegovog benda ONI, a njegove dvije skladbe su se našle i na albumu benda Pešes. Nakon njega nastupa umjetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist iz Zaboka, Nikola Vrančić, koji je zadnjih godina poznatiji pod pseudonimom J.R. August. Slijedi zagrebačka kantautorica Sara Renar, vlasnica nagrade Porin i što je još bitnije jakog glazbenog izričaja provučenog kroz različite žanrove. Večer zatvara već nadaleko poznata Lovely Quinces iz Splita, koja se koja je svojom svježinom i snagom u kratkom roku došla do samog vrha kantautorske scene. Nakon serije koncerata van lijepe naše i objave prvog dijela albuma “Meet me in Moscow”, Dunja Ercegović stiže u Brela.

Druga večer odmah počinje žestoko. Prvi bend koji izlazi pred publiku su Rezerve. Rezerve su zadnjih godinu dana pokazali da od samog početka misle ozbiljno. Nedugo nakon izlaska EP-a „Evo rezerve“ Osvajaju drugo mjesto na ovogodišnjem WHF-u, te drugo mjesto na najpoznatijem i najvećem demo festu u regiji Jelen Demo Fest. Nakon njih nastupaju Pešes, poznati po svojim singlovima “To je ljubav”, “Sam” i “Plava svijetlost”, te prepoznatljivim harmonizacijama koje se provlače kroz njihovu glazbu. Njihov album “Bajka”, izdan je u prosincu 2014. Festival zatvara odličan punk-noise-pop bend Vlasta Popić iz Varaždina, nastao krajem 2007. godine. Njihov album „Kvadrat“ i energične nastupe hvale usta kritičara i poklonika tvrđeg underground zvuka.

LINE UP 2015.

4. rujna (petak)

Lovely Quinces

Sara

J.R. August

Igor Duraković

5. rujna (subota)

Vlasta Popić

SURKA BEATBOX

Pešes

Rezerve

Pretprodaja ulaznica:

Festivalska ulaznica po cijeni od 40 KN može se kupiti:

Makarska: Caffe Rockatansky

Brela: Tobacco Shop Master

Moguće je rezervirati i preko facebok stranice ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na žalost, Marko i Darko, koji su prvotno bili najavljeni - su iz privatnih razloga bili prisiljeni otkazati svoj nastup na prvom Šakan Festu.

Umjesto njih nastupiti će SURKA BEATBOX !!! Ovaj majstor loopa, multiinstrumentalist i producent uživo stvara neponovljive fraze, koje će vas natjerati na ples!!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:05