UVOD U ULTRU

WINTER MUSIC FESTIVAL Doček Nove godine u Zagrebu dobiva novu, electro dance dimenziju. I traje sedam dana!

 press
Zvijezda večeri na prvom danu festivala će biti Armin Van Buuren

Doček Nove godine u Zagrebu ove će godine dobiti jednu novu, electro dance dimenziju. Naime, u zagrebačkoj Areni po prvi puta će se održati sedmodnevni Winter Music Festival, događaj koji je svojevrsna uvertira u, sada već kultni, splitski Ultra Music Festival. Ovih su dana objavljeni i detalji vezani uz program Winter Musica, koji će početi na Staru godinu eventom nazvanim New Year's Eve 360°.

Zvijezda večeri na prvom danu festivala će biti Armin Van Buuren, nizozemski DJ, koji je posljednjih godina čest gost na hrvatskoj obali, a kojemu će ovo biti prvi nastup u Zagrebu. Radi se o glazbeniku koji ne traži posebnu najavu, a o čijoj karijeri dovoljno govore činjenice da je jedan od četiri DJ-a ikad koji su bili nominirani za Grammyja, da je pet godina za redom bio proglašen najboljim DJ-em na svijetu prema anketama DJ Magazinea (u kojima sudjeluje preko milijun ljudi diljem svijeta i smatraju se najvećim glazbenim anketama ikad) te da njegovu glazbenu emisiju emitira oko 100 radijskih stanica u 84 zemlje svijeta.

Sa Van Buurenom pozornicu će, kao poseban gost, podijeliti i Sander van Doorn i još nekoliko zanimljivih imena sa nizozemske scene, poput MOTija, Juliana Jordana i Davida Gravella, a nastupit će i Ukrajinka Juicy M.

Drugi dan festivala, sama Nova godina, ima lineup identičan prvome danu. "Drugi dan je nazvan REPLAY 360° NYE. Vjerujemo da će to biti najveća regionalna repriza novogodišnjeg dočeka, a očekuje se nekoliko tisuća partijanera iz Hrvatske, regije i cijele Europe. Novost će biti i to što će party biti organiziran po uzoru na svjetski poznat program Flower Power koji se već niz godina održava u klubu Pacha na Ibizi," kažu iz organizacije.

2. siječnja nastupit će Nizozemci Julian Jordan i David Gravell, dan poslije Sick Individualsi, Kure i Thomas Newson, a na ostatku festivala, među ostalim, i Armada, Florian Picasso, R3hab i Felix Jaehn.

2. i 3. siječnja u sklupu festivala će se održati i međunarodno gaming natjecanje Zagreb Gaming Championship, koje će biti otvoreno i za gledatelje, a 2. siječnja počet će i Art & Design program, u kojem će se predstaviti hrvatski dizajneri, a koji će trajati do kraja festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:32