PIŠE L. BUNJEVAC

VIDEO Wedding Present: Definitivno bend veći od drugih

 Pobi/CROPIX

Ako je nekada Morrissey pjevao da su “neke djevojke veće od drugih”, za The Wedding Present mogli bismo reći da je - bend veći od drugih, što su pokazali i koncertom održanim u ponedjeljak u NKC Park na zagrebačkom Ribnjaku.

Drugi zagrebački nastup bio je u znaku albuma “Seamonsters” iz 1991. - osmišljen kao cjelina i koncepcijski drukčiji od hitovima nakrcanog “Bizarra”, pružio je potpuno različit koncertni doživljaj od onog prije dvije godine u Teatru &TD, na zatvaranju Žednog uha.

- Neke od mojih pjesama su autobiografske do te granice da mi je ponekad bilo neugodno - rekao mi je frontmen David Gedge u nedavno telefonskom razgovoru, a uz pjesme poput “Suck” ili “Carolyn”, uz koje se čini da bi svaku doživljenu nevjeru ili laž oprostio za jedan jedini poljubac, čuli smo i presjek pjesama s novog albuma “Valentina”, ali i starije “My Favourite Dress” i “Click Click”.

U novoj postavi benda više nije dugogodišnja basistica Terry de Castro; zamijenila ju je Švicarka Pepe Le Moko, koja je uspješno odradila i svoju pjevačku dionicu - na njemačkom je otpjevala obradu pjesme “Erinner Dich” njemačkog pop benda Klee, koji su im više puta svirali kao predgrupa, a koju je Gedge često izvodio sa svojim drugim bendom, Cinerama.

Gedge je opet odradio odličan gitarski posao - gitaru je mijenjao gotovo nakon svake pjesme - a između je dovitljivo komunicirao s publikom, te je na samom kraju, po želji, odsvirao i “Take Me!”. Oprostili su se bez bisa koje nikada ne sviraju, a pred više od 150 posjetitelja test je uspješno položila i akustičnost nove dvorane na katu iznad Purgeraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:35