MAURICE WHITE

VIDEO: UMRO OSNIVAČ KULTNOG BENDA EARTH, WIND AND FIRE Tužan kraj glazbenog genijačije su pjesme popularne i danas

Maurice White of the band "Earth, Wind and Fire" sings during the 15th annual Rock and Roll Hall of Fame induction dinner in New York March 6. "Earth, Wind and Fire" were inducted into the Hall during the ceremony. - RTXJKYN
 © Jeff Christensen / Reuters

Maurice White (74), suosnivač kultnog funk benda Earth, Wind & Fire, preminuo je u četvrtak ujutro.

Maurice je svoje posljednje dane proveo u Los Angelesu, a TMZ je saznao da je umro u snu. Gotovo 24 godine borio se s Parkinsonovom bolešću, koja je zadnjih mjeseci uznapredovala.

Earth, Wind and Fire osnovani su u Chicagu 1969. godine, a tijekom sljedećeg desetljeća iznjedrili su niz uspješnih albuma, poput "That's the Way of the World", "Gratitude", "Spirit" i "All' N' All". Uspješni su bili i sa singlovima, a pamte se njihovi hitovi 'Let's Groove', 'Shining Star', 'September', 'Boogie Wonderland', te 'After the Love has Gone'.

Bend je 2000. godine bio inauguriran u Rock & Roll kuću slavnih, dok je Maurice izabran u Kuću slavnih za autore pjesama u 2010. godini. Maurice zbog bolesti nije bio s bendom na turneji još od 1994., ali je bio uključen u odluke o njihovom funkcioniranju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:33