PRVI NAKON PET GODINA

VIDEO: U TRAVNJU IZLAZI NOVI ALBUM PJ HARVEY Poslušajte dijelove pjesama i pripremite se za spektakl na Jarunu!

 Getty

‘The Hope Demolition Project’ naziv je novog albuma PJ Harvey, a koji se će biti objavljen 15. travnja. Ovo će biti njezin deveti studijski album i prvi nakon 2011. godine.

Harvey je postala popularna devedesetih godina prošlog stoljeća svojim specifičnim post-punk zvukom, a album je snimala tijekom boravka na rezidenciji u Somerset Houseu u Londonu prošle godine. Umjetnički projekt, nazvan Recording in Progress , prikazivao je Harvey i njezine produkcijske suradnike unutar instalacije te njihov rad u nastanku.

Singl s albuma ‘The Wheel’ bit će prvi put objavljen u Velikoj Britaniji ovog četvrtka u glazbenom showu Stevea Lamacqa na BBC 6.

Umeđuvremenu pogledajte spot koji je snimio Seamus Murphy, a sastoji se dijelom od singla, a dijelom od također nove pjesme ‘The Community of Hope’.

Harvey je inspiraciju za album dobila putujući po Kosovu, Afganistanu i Washington DC-ju proteklih nekoliko godina.

‘Kad pišem pjesmu, vizualiziram cijelu scenu. Vidim boje, osjećam atmosferu, vidim svijetlo kako se mijenja. Prikupljanje informacije nije mi bilo dovoljno dobro, morala sam omirisati zrak, osjetiti zemlju i upoznati ljude iz zemalja koje me fasciniraju’, rekla je Harvey.

Njezin posljednji album ‘Let England Shake’, objavljen 2011. godine, osvojio je nagradu Mercury, baš kao i ‘Stories from the City, Stories from the Sea’ iz 2001.

PJ Harvey nakon izlaska albuma kreće na turneju, a u sklopu turneje posjetit će i Zagreb gdje nastupiti na INmusic festivalu.

Jedanaesto po redu izdanje INmusic festivala održat će se na zagrebačkom Jarunu od 20. do 22. lipnja 2016. godine na tri otoka. Među prvim potvrđenim izvođačima našli su se Florence + The Machine, Yeasayer i Pat Thomas and Kwashibu Area Band, a nedavno je objavljeno da u Zagreb stiže i PJ Harvey. Bit će to njezin premijerni nastup pred hrvatskom publikom.

Ulaznice za jedanaesto izdanje INmusic festivala su osim putem službenog INmusic web shopa, dostupne na više od 100 prodajnih mjesta. Trodnevne festivalske ulaznice po cijeni od 299 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te su dostupne u svim poslovnicama OTP banke Hrvatska. Cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna. Više informacija saznajte na službenoj stranici festivala .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:32