KOMEMORACIJA

VIDEO: U DVORANI SU PJEVALI I PLAKALI 'Ostali smo bez Vlade Divljana, najboljeg od nas. Ovu pjesmu je najviše volio...'

 Pedja Milosavljevic / CROPIX

U prepunoj sali "Amerikana" Doma omladine u Beogradu, održana je komemoracija u čast legendarnog glazbenika Vlade Divljana, pišu srpski mediji.

Komemoraciji su prisustvovali prijatelji i štovatelji lika i djela Vlade Divljana: Ivan Fece Firči (EKV), Miša Aleksić iz "Riblje čorbe", Aleksandar Timofejev, Svetozar Cvetković, Momčilo Bajagić Bajaga, Ljubivoje Ršumović, Srđan Gojković Gile iz "Električnog orgazma", Nele Karajlić, Boris Tadić, Kiki Lesendrić, Dejan Cukić, Čeda Jovanović sa suprugom, Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar... Bili su i članovi zagrebačkog benda "Ljetno kino" iz Zagreba sa kojima je Vlada surađivao i nastupao.

Nekoliko reči o Divljanu rekao je i glumac Svetozar Cvetković:

- Vrijeme koje više nikad neće biti. U srcu tog vremena bio je Vlada. Ostavljao nam je sebe, svoju bol, svoju sreću, svoju ljubav. Odlaskom u inozemstvo bio nam je sve bliži. Branio je duh Beograda koji pamtimo. Život Vlade Divljana nikada se neće završiti! Vidimo se, Vladice! Tvoj Svetica, rekao je.

FOTO Posljednji ispraćaj Vladimira Vlade Divljana:

Ostali smo bez najboljeg od nas

- Sa Vladom i Giletom sam radio predstavu "Rockenrol za djecu" u kazalištu "Boško Buha". Oni koji su tu predstavu gledali sada su i odrasli. Ti ljudi su i danas vjerni gledatelji opere i predstava. Radio sam sa njim "Fazone i fore", pjesme o svakom slovu... Vladin rad je ljubav učinjena slušljivom i vidljivom. Vlada nije otišao. Vlada se vratio i bit će s nama. Neka mu je slava i hvala - rekao je srpski dječji pjesnik Ršumović.

- Ostali smo bez najboljeg od nas. Bila mi je čast popeti se s njim na pozornicu - rekao je Gile iz "Električnog orgazma".

Na pozornicu je potom izašao bend "Ljetno kino" i izveo pjesmu "Samo jednu ljubav imam". Pozvali su i publiku da pjeva, ali mnogima su k renule suze na oči.

Gile je sa "Letnjim kinom" izveo 'Nebesku temu'. Potom su izašli Bojana iz grupe "Svi na pod" i Vaske Eva Braun i "za najboljeg ortaka" izveli pjesmu "Odnesi me, povedi me". Na pozornicu su se popeli i Vladini sinovi Stevan i Pavle.

Zatim su im se priključili Koja iz "Discipline kičme" i Bajaga, kada su svi zajedno otpjevali "Rusiju".

- Ovu pjesmu je Vlada najviše volio, ali nisam mogao zamisliti da ću je pjevati u ovakvoj prilici - rekao je drhtavim glasom Bajaga.

Vlada Divljan je kasnije kremiran na Novom groblju.

Nekadašnji frontmen beogradskih "Idola" i istaknuti novovalni glazbenik godinama se borio sa teškom bolešću koja se posljednjih mjeseci pogoršala, a preminuo je 5. ožujka u Beču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:41