NOVO U VINTAGEU

VIDEO: STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ Nove zvijezde regionalne nezavisne scene na 'dozvoljenom četvrtku'

U Vintage Industrial Baru gostuju Bebè Na Volè, Stuttgart Online i Straight Mickey and the Boyz

U drugom izdanju novog programa zagrebačkog Vintage Industrial Bara, naslovljenog 'Dozvoljeni četvrtak', u četvrtak 26. ožujka gostuju vodeći predstavnici aktualne regionalne nezavisne scene, magični blueser Bebè Na Volè iz Zagreba, beogradski dvojac Stuttgart Online i eksplozivan trojac Straight Mickey and the Boyz.

Bebè Na Volè, odnosno Adam Semijalac, zagrebački je blueser koji po prvi put dolazi u Vintage Industrial Bar, gdje će predstaviti svoje prvo vinilno izdanje, s velikim pohvalama dočekanu ploču 'Time Of Great Depression'. Ovaj album rezultat je njegovog desetogodišnjeg rada i prezentira autorov originalni blues izričaj i maestralnu gitarističku izvedbu. Uz klasični postav – glas, gitara & noga, - Adamu će se na sampleru pridružiti Vedran Jozić (Markiz, Problem Child, Furiae) i Jadran Zdunić na basu (Dorian Gray, Gilbert).

Stuttgart Online će za ovu priliku nastupiti u najjačem sastavu, pojačan gitaristom Draganom Kneževićem i basistom Demirom Ahmetovićem. Inače, ovaj beogradski dvojac predvođen je Bojanom Slačalom koji je od prošle i član grupe Artan Lili.

Nakon albuma 'Radost svakom domaćinstvu' i 'Prava stvar' Stuttgart Online objavljuju singl-spotove u suradnji s kolegama sa scene. Treći studijski album 'Štutgart na vezi' može se poslušati ili uz minimalnu novčanu naknadu preuzeti s Bandcampa .

Straight Mickey and the Boyz je eksplozivan rock and roll trojac iz Beograda koji je svoj prvi zagrebački koncert ikad odsvirao upravo u Vintageu u jesen 2013. Bend svoj zvuk duguje bluesu, funku i punku, a karakteristični su po energičnim nastupima i improvizaciji. Uz niz impresivnih nastupa po Srbiji i regiji, o kvaliteti benda možda najbolje svjedoči činjenica da je Cane u njihovim članovima osjetio upravo onu prvotnu mladenačku iskru ranih Partibrejkersa te je s njima osnovao Škrtice.

Planirani novi album grupe Straight Mickey and the Boyz najavljen je kao žestoki kotel pjesama snimljenih uživo za jedan dan, bez nasnimavanja i dodatnih intervencija. Nakon Zagreba, SM&TB nastupit će 4. travnja u šibenskom Hangaru zajedno s Kawasaki 3p-om, koji su prije nekoliko dana oduševljenom publikom napunili zagrebačku Tvornicu kulture na svom frenetičnom koncertu povodom izlaska novog albuma.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kn, na dan koncerta 40 kn. Ulaznice se u pretprodaji možete naći u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Prvo izdanje 'Dozvoljenog četvrtka' su u veljači obilježili koncerti grupe Stray Dogg, Sare Renar i JR Augusta.

Vrata kluba otvaraju se u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha će puštati recentnu glazbu iz regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost, u čijoj je organizaciji nastao ovaj program.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:18