TOMISLAV GOLUBAN & NEBOJŠA BUHIN

VIDEO: 'ST. MARTIN' Pogledajte spot za pjesmu hrvatskih bluzera koja je nastala na Martinje

 YouTube
Cijenjeni bluzeri singlom 'St. Martin' promoviraju svoj novi album 'For a Friend & Brother'

Naši poznati blues glazbenici Tomislav Goluban i Nebojša Buhin objavili su videospot za pjesmu 'St. Martin'. Radi se o veselom animiranom spotu, prvom kojeg je režirao mladi animator Sandro Toth, a prikazuje što se blueserima može dogoditi u Bjelovaru i okolici, poput bijega iz zatvora i bliskog susreta četvrte vrste s pozitivnim završetkom.

Singl "St. Martin" je kompozicija Tomislava Golubana i Nebojše Buhina, koji potpisuju i glazbenu produkciju, a za miks je zaslužan Mladen Malek.

"Ideja za pjesmu St.Martin je nastala prije dvije godine na dan Svetog Martina, popularno "Martinje", kad smo se Nebojša i ja automobilom vozili na glazbenu edukaciju u okolicu Samobora te na tonskoj probi čačkali po melodiji koju nikada prije nismo izvodili niti vježbali", ispričao je Tomislav Goluban. Glavna tema te improvizacije pretočena je u pjesmu St. Martin, koja je ime dobila po datumu njenog nastanka.

Tomislav Goluban svirač je usne harmonike, pjevač i kompozitor kojemu je "For a Friend & Brother" sedmi studijski album. Četverostruki dobitnik "Porina", nagradu "Status" primio je 2009. kao najbolji instumentalist godine. Do sada je nastupao u 18 različitih zemalja Europe te u SAD-a. Njegov šesti studijski album "Blow Junkie" zauzeo je 49. mjesto na svjetskoj ljestvici blues albuma "Roots Music Chart".

Gitarist i kompozitor Nebojša Buhin Nebo objavio je pet instrumentalnih autorskih albuma u kojima kombinira blues i jazz s pop-rock glazbom. Peterostruki je dobitnik nagrade "Status" za najboljeg instrumentalistu-gitaristu u kategoriji pop-rock glazbe, te dobitnik dvije diskografske nagrade "Porin" (2008. i 2012.) u kategoriji najboljeg instrumentalnog albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:42