KOMPILACIJA PODRŠKE

VIDEO: SONGS FOR UKRAINE Hrvatski glazbenici pjesmom podržali Ukrajince

Ova kompilacija pjesama izdavačke kuće Spona iz Zagreba nastala je, kako napominju, kao podrška ljudima, građanima i građankama Ukrajine koju mori mučna neizvjesnost

Uoči današnjeg mirnog prosvjeda na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 16:30 sati, koji organizira Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj, u znak podrške Ukrajini diskografska kuća Spona pripremila je glazbenu kompilaciju “Songs for Ukraine” .

Ova kompilacija pjesama izdavačke kuće Spona iz Zagreba nastala je, kako napominju, kao podrška ljudima, građanima i građankama Ukrajine – zemlje koju nakon dugotrajnih teških nemira i nasilja trenutno mori mučna neizvjesnost. "Kompilacija nije zamišljena kao potpora ovoj ili onoj političkoj opciji, jer o tome će se najbolje izjasniti sami Ukrajinci nakon što im se omoguće slobodni izbori. To će biti prilika da sami odluče o sudbini svoje zemlje, nadamo se bez manipulacija korumpiranih političkih vođa i bez pritisaka izvana", navode u Sponi.

Kompilacija obuhvaća izvođače kao što su, između ostalih, Radio Activ, Ivan Vragolovich, Gretta, Gustafi, Kopito i Tomislav Goluban ft. Boško Petrović.

Ideja ove kompilacije autora Siniše Bizovića je da običnim, malim ljudima da do znanja da u svijetu postoji netko tko razumije njihove probleme – neizvjesnost glede budućnosti, nezaposlenost i sve veće siromaštvo. Također, krvavi rat i destrukcija koja se nama dogodila nedavno, napominju u Sponi. čini nas dužnima da i druge zemlje koje se možda nalaze na putu prema nečem sličnom upozorimo da mirno rješavanje problema nema alternative i da je rat najgori mogući razvoj događaja koji nikome nije i neće donijeti ništa dobroga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:20