U TVORNICI

VIDEO: RUSTI I MOSKAU PRIJE REPETITORA Domaće indie snage nastupaju s beogradskim punkerima

 Promo

Beogradski garažni post punk trojac Repetitor vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture donijeti provjerenu kombinaciju moćne buke. Prošlu godinu su završili s gotovo 50 nastupa po 13 zemalja, među kojima su Njemačka, Austrija, Nizozemska, Francuska, ali i Hrvatska što samo govori o potencijalu ovog benda koji je već dobro poznat domaćoj publici. Upravo su svirke njihovo najjače oružje koje im je priskrbilo hordu fanova, a svi redom prepoznaju snagu, energiju, buntovnost i zapaljivost ovog moćnog trojca.

RUSTI

Rusti je indie noise punk rock bend iz Kutine. Nastali su 2012., a današnja postava formira se 2013. godine te ju čine Tomislav Đudarić (gitara,vokal), Mihael Delić (bass) i Neno Hadžihajdić (bubanj). U bogatoj koncertnoj povijesti upisali su nastupe s Miki Solusom na Mini film festivalu u Kutini, koncert krajem 2013. s Vlastom Popić u zagrebačkom Klubu kada su snimili i live EP, a svirali su i kao predgrupa Johnny Foreigneru iz Engleske te bendu Robotra iz Austrije. Kao utjecaje navode izvođače kao što su Dinosaur Jr., Fugazi ili pak Pavement, a glazba koju Rusti stvara može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom. Prvi službeni EP je snimljen u studiju Radost! i trenutno je u procesu miksanja te izlazi uskoro.

MOSKAU

Moskau je mladi noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice, kojeg čine tri do beskonačno mnogo članova, a velika postava uključuje i gitaru, bass, bubnjeve, harmoniku ili pak violinu. U svom radu kombiniraju glazbu i vizualne umjetnosti te performans. Bend najčešće ipak čine tri člana, a Moskau bi bilo najlakše predstaviti preko Ivana Grobenskog, koji je, iako dosta mlad, već poznat u indie krugovima kao član bendova Lolita i Go No Go.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:32