NITKO IH JOŠ NIJE ČUO

VIDEO: POSTOJI 5 NOVIH PJESAMA KOJE JE SNIMIO ZA KRAJ David Bowie se nadao da ima 'još nekoliko mjeseci života' da dovrši album kojim bi se oprostio

 REUTERS/Sue Ogrocki
Kako je ispričao Visconti, 69-godišnji glazbenik bio je nestrpljiv da se nakon snimanja 'Blackstara' vrati u studio, kako bi prije smrti stigao snimiti zadnji album

Bowiev dugogodišnji prijatelj i producent Tony Visconti otkrio je da ga je slavni glazbenik zvao tjedan dana prije smrti, a nekoliko dana prije objave posljednjeg albuma 'Blackstar', i kazao mu da želi snimiti svoj zaključni album.

Kako je Visconti otkrio magazinu Rolling Stone, David Bowie je uoči svoje smrti snimio pet novih pjesama koje je želio objaviti na sljedećem albumu kojim bi zaključio svoju uspješnu karijeru koja se protezala više od četiri desetljeća.

Bowie je snimajući 'Blackstar' napisao i snimio demo verzije novih pjesama. Kako je ispričao Visconti, 69-godišnji glazbenik bio je nestrpljiv da se nakon snimanja 'Blackstara' vrati u studio, kako bi prije smrti stigao snimiti zadnji album. Iako se neustrašivo borio s rakom, Bowie je smatrao da ima "još nekoliko mjeseca, u najmanju ruku".

Iako je David Bowie još od studenog 2015. godine znao da je rak (s kojim se u tajnosti borio 18 mjeseci) u terminalnoj fazi, veliki umjetnik i dalje se nadao da ima još vremena za svoje posljednje djelo. Nažalost, umro je dva dana nakon objave albuma 'Blackstar'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:53