NE PROPUSTITI

VIDEO: 'EAGLES OF DEATH METAL' DANAS DOLAZE U ZAGREB! Pogledajte što je karizmatični frontman banda rekao kada je zadnji put bio ovdje

 Screenshot/YouTube

Hrvatska publika voli taj istinski rock 'n' roll, a od trenutka kada su u zagrebačkoj Tvornici prvi puta 2007. imali prilike uživo vidjeti jednu od perjanica takvog glazbenog izričaja, Eagles of Death Metal, Hrvati i ova grupa vole se javno.

Eagles of Death Metal nakon tog koncerta svirali su u Hrvatskoj još dva puta, jednom u zagrebačkom klubu Boogaloo, njihov posljednji nastup dogodio se na INmusic festivalu 2015. godine., a Jesse Hughes, frontman grupe, se tijekom festivala obratio hrvatskoj publici sa zanimljivom crticom iz života glazbenika na cesti.

'Nalazim se trenutno u prelijepoj Hrvatskoj gdje sam uhićen na granici, no to me nije sprečilo u dolasku jer kako biste mogli propustiti INmusic festival, događaj koji je obilježilo deset godina tako lijepe glazbe i ljudi. Riskirao bih zatvaranje bilo koji dan u tjedan da dođem ovdje, zato vam se želim zahvaliti što ste me primili', rekao je Hughes prošle godine.

Sve vezano uz Eagles Of Death Metal prožeto je blagom ironijom i zezancijom, a sam frontman Jesse Hughes više puta je citiran kako je glazba za njega zabava, no 13. studenog 2015. na koncertu u pariškoj dvorani Bataclan njihovu je šira obitelj koja uključuje sve njihove obožavatelje i prateće osoblje pogodila tragedija.

Napad koji je odjeknuo diljem svijeta bend je bacio u centar pozornosti i svaki njihov sljedeći potencijalni nastup pretvorio u čin otpora i ne odustajanja od života kakvog živimo i kakvog volimo živjeti. Života ispunjenog glazbom, umjetnošću, pa i hedonizmom.

U emotivnom intervju koji je dao uoči koncerta u Parizu za preživjele tog strašnog napada u Bataclanu, Hughes je uz svoje već dokumentirane stavove o kontroli oružja iznio i želju da koncert u pariškoj Olympiji bude 'samo rock koncert', međutim vjerojatno je i on svjestan da to nije bilo moguće. Kako prenosi AFP, koncert je bio katarzično iskustvo za sve u publici, mnogi od kojih su preživjeli napad u Bataclanu. Bilo je suza, bilo je veselja, a svi su vrlo brzo uvidjeli da koncerti grupe Eagles of Death Metal više nikada neće biti 'samo' rock koncerti.

Stoga, uobičajene najave za koncert grupe koja je proživjela i preživjela sve što su proživjeli i preživjeli Eagles of Death Metal nisu dovoljne jer ne mogu do kraja obuhvatiti važnost svakog od njihovih nastupa nakon bataclanske tragedije.





UPUTE ZA SVE KOJI DANAS IDU NA KONCERT:

Vrata Velikog pogona Tvornice Kulture otvaraju se u 20:00, a satnica je sljedeća:

White Miles: 21:00 – 21:45

Eagles of Death Metal: 22:15

Navedena satnica će se poštovati te će nastupi početi na vrijeme.

Zbog iznimnog interesa za koncert te pojačanih mjera sigurnosti koje će se provoditi svim posjetiteljima preporučuje se da dođu ranije kako bi se izbjegla velika gužva pri ulazu u koncertni prostor te kako bi svi na vrijeme stigli na početak koncerta.

Iz sigurnosnih razloga vršit će se detaljni pregled svih posjetitelja, a kontrola će biti raspodijeljena u dva sigurnosna kruga. Na koncert je zabranjeno unositi boce, limenke, oružje, pirotehnička sredstva, kišobrane ili bilo koji drugi predmet koji može ugroziti sigurnost posjetitelja i izvođača ili profesionalnu audio i video opremu. Piće će biti moguće kupiti na šankovima Tvornice Kulture.

Radi ograničenog parkirnog prostora te u svrhu izbjegavanja gužve, kako radi samih posjetitalja tako i radi neometanog redovnog prometa, organizatori također preporučuju dolazak javnim gradskim prijevozom ili parkiranje osobnih automobila nešto dalje od Velikog pogona Tvornice Kulture u kojoj će se koncert održati.

Zagrebački koncert gotovo je rasprodan!

Cijena na dan koncerta (19. veljače 2016.) iznosi 160 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:46