'BLACKSTAR'

USPJEH KOJI NIJE DOŽIVIO David Bowie tek nakon smrti prvi put osvojio vrh američkog Billboarda (i pritom s njega maknuo Adele)

Bowie je u Americi prodao 181 tisuću primjeraka albuma i svrgnuo Adele s prvog mjesta

Iako je već davno osvojio svjetsku slavu, David Bowie nikada do sada prodajom albuma nije uspio osvojiti prvo mjesto na ljestvici u SAD-u, gdje je živio posljednja dva desetljeća svog života. Uvijek mu se priznavao ogroman utjecaj na pop-kulturu, ali zbog avangardnosti njegovog glazbenog stila komercijalni uspjeh je bio pod stanovitim upitnikom. No, njegov posljednji album, Blackstar, koji je objavljen dva dana prije Bowieve smrti, debitirao je u nedjelju na prvom mjestu Billboardove ljestvice albuma.

Ne samo da je tako posthumno osvojio svoj prvi američki broj jedan s albumom, već se uvrstio među rijetke glazbenike s čak dva albuma među prvih pet, zahvaljujući kolekciji Best of Bowie koja je objavljena još 2002. godine.

Bowie je u Americi prodao 181 tisuću primjeraka albuma i svrgnuo Adele s prvog mjesta, kojeg je držala sedam tjedana. Njegov dosad najveći uspjeh na Bilboardovoj ljestvici bilo je drugo mjesto s albumom The Next Day objavljenim 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:45