SLAVNI METAL BAND U ZAGREBU

U nastupe Iron Maidena ni nakon 40 godina na sceni ne treba sumnjati

 Tomislav Krišto/CROPIX
Euforija, koju su stvorili prvi rifovi otvornog hita "Moonchild", tijekom dvosatnog spektakla u zagrebačkoj Areni ni u jednom trenutku nije se stišala

I nakon gotovo 40 godina divljanja po svjetskim pozornicama, još uvijek vrijedi ona stara: u nastupe Iron Maidena ne treba sumnjati!

Euforija, koju su stvorili prvi rifovi otvornog hita “Moonchild”, tijekom dvosatnog spektakla u zagrebačkoj Areni ni u jednom trenutku nije se stišala. Štoviše, u pojedinim trenucima atmosfera je bila orgazmička (Afraid to Shoot Strangers, The Clairvoyant, The Evil That Men Do...).

Pristigli iz 10 zemalja

Turneju “Maiden England” Maideni su najvaljivali kao otvaranje novog poglavlja karijere iako se temelji na starim hitovima, prije svega onima s albuma “Seventh Son of the Seventh Son” (1988). No publika je britanskim metalcima jasno dala do znanja da je set lista koja izgleda kao “Best of Old Maiden” upravo ono što većina fanova želi čuti. A obožavatelja, njih oko 20.000, došlo je iz najmanje desetak država, što se vidjelo po brojnim zastavama koje je i frontmen Bruce Dickinson sredinom koncerta nabrajao da bi na kraju svima poručio: “We are one nation - Iron Maiden nation”. Desetak minuta kasnije postao je “heroj” dok je, s gotovo 55. godina života iza sebe, u punom šprintu s hrvatskim barjakom u rukama, optrčavao pozornicu. Nastup prepun energije, popraćen dobrim svjetlosnim efektima i pirotehnikom, scenski je vrhunac doživio tradicionalnim dolaskom na pozornicu pet metara visoke maskote - Eddieja (Wasted Years).

Isukani mač

Odjeven u staru kraljevsku uniformu, Eddie je s isukanim mačem vitlao oko gitarista Davea Murraya da bi zatim mačem podigao hrvatsku zastavu i, naravno, zaradio ovacije. Zagrebački koncert Maidena bio je njihov četvrti nastup u Hrvatskoj, a Bruce Dickinson je, sjetivši se i nastupa na splitskom Poljudu 2008., obećao da će se brzo vratiti. Nema sumnje, tisuće obožavatelja opet će ih euforično dočekati. ( N. P.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:48