DESET NAJBOLJIH KLUBOVA

Raj za svjetske partijanere nalazi se na našem Jadranu

Sve je više dobrih mjesta za non-stop provod i kod nas. Naše klubove hvale poznati portali i lifestyle magazini, a ovog ljeta goste, mnoge od njih slavne, tresu ritmovi vrhunskih DJ-a i pjevača

Hrvatski turizam i ove će godine, čini se, biti spasitelj državnog proračuna. Prema prvim pokazateljima, sezona je dobro počela i unatoč Svjetskom prvenstvu u nogometu, vulkanskom oblaku i poplavama, turisti su nam došli i žele potrošiti novac. Zahvaljujući dobrim ljetnim festivalima i lijepo uređenim klubovima, sve je više i mladih koji su željni dobre zabave. Kritike koje su često opravdano bile upućivane na račun nedostatka mjesta za dobru zabavu, unatrag nekoliko godina postale su prošlost. Gotovo da i nema većeg mjesta na Jadranu koje nema neki dobar klub. Većinom je riječ o klubovima koji su smješteni malo izvan centra mjesta, tako da nemaju problema s nezadovoljnim susjedima i policijom zbog glasne glazbe.

Krenemo li od juga prema sjeveru, doći ćemo u Dubrovnik, grad bogate kulturne baštine i nezaobilazno mjesto svih turističkih ruta. Kako se Dubrovnik većinom okreće elitnom turizmu, onda smo kao najbolji klub odabrali EastWest Beach Club, koji posjećuju svjetski celebritiji, poput Rija Ferdinanda ili poznate partijanerice Tare Reid. Makarska pak ima jedan od najljepših klubova koji je smješten u špilji na jednoj hridi uz obalu, a o Carpe Diemu na Hvaru sve je već rečeno. Aurora je najstariji jadranski klub, a ovo ljeto dovodi najpoznatijeg svjetskog DJ-a, house virtuoza Davida Guettu. U Haciendi u Vodicama partijala je lijepa Eva Longoria, a Porat u Pirovcu je prema Time Outu najljepši klub u Europi. Zadar je zbog The Garden Festivala postao omiljeno ljetovalište Britanaca, a Aquarius i Papaya na Zrću sinonim su za lude provode. Monvi centar u Rovinju mjesto je za koncerte i partije u amfiteatru, a Byblos je osvojio 1. mjesto u izboru za najljepšu europsku diskoteku.

1. EastWest Beach Club, Dubrovnik, plaža Banje

Ekskluzivni noćni klub, restoran i cocktail bar EastWest Beach Club Dubrovnik, smješten na jednoj od najljepših plaža na svijetu, na dubrovačkim Banjama. Nema poznate svjetske face, kažu u tom klubu, koja je došla u Dubrovnik a da nije posjetila i EastWest Beach Club. Preko dana šarmantan restoran, a preko noći središte društvenog života pretvara se u glamurozan klub s pogledom na zidine staroga grada. MTV i Playboy partiji, baldahini, luksuzni interijer i bogata koktel lista samo su dio ponude ovog kluba, koji ponosno stoji uz bok sličnim mjestima u Saint Tropezu. Tijekom srpnja i kolovoza klub četvrtkom organizira program nazvan Sticky Fingers, na kojem će gostovati Jean Marie vikendom se održavaju after beach partyji u vremenu od 17 do 19 sati.

2. Klub Deep, Makarska, Šetalište fra Jure Radića bb

Malo tko zna da grad podno Biokova ima i jedan od najljepših klubova na Jadranu - riječ je o klubu Deep, koji se nalazi u špilji na poluotoku Osejava, a pored kluba nalazi se i poznato gradsko kupalište. Ove godine klub slavi šestu godišnjicu od otvorenja, a za tu prigodu 4. kolovoza dovode poznati britanski DJ dvojac Layu & Bushwacku, tvorce klupskog mega hita Love Story. Sezona partijanja u klubu počinje 16. srpnja kada nastupa Belocca, najbolji mađarski DJ. Nizozemski progressive house duo 16 Bit Lolitas stižu 23. srpnja, dok autor Discopolisa, Francuz Kris Menace, nastupa 27. srpnja. Ravno s Ibize stiže Nijemac Robert Dietz. U petak 6. kolovoza publiku će zagrijati karizmatični španjolski Iranac Nima Gorji, također rezident na Ibizi, prepoznatljiv po svojim vrućim tech, tribal i jazzy setovima. Patrick La Funk, rezident jednog od najpoznatijih svjetskih klubova, njemačkog Cocoona, svirat će 10. kolovoza, a 13. kolovoza sezonu velikih partyja zatvorit će Ante Perry, zvijezda njemačke underground scene.

3. Carpe Diem, otok Hvar, uvala Stipanska

Britanski internetski portalTimesonline uvrstio je prije dvije godine hvarski klub Carpe Diem među deset najboljih europskih mjesta za tulumarenje, a iz godine u godinu posjećuje ga sve više mladih željnih dobre zabave.

Najpoznatije mjesto za sexy partijanje, na najsunčanijem i turistički najrazvikanijem hrvatskom otoku, postoji već punih 12 godina, a od lounge bara na hvarskoj rivi proširio se i na Carpe Diem Beach u obližnjoj uvali Stipanska na otočiću Marinkovcu ispred staroga grada Hvara.

Do romantične uvale stiže se unajmljenim brodicama ili vodenim taksijima, a u novi i pomalo orijentalno uređeni lounge, restaurant i cocktail bar preseljeni su i poznati hvarski after beach partiji.

U starom Carpe Diemu na rivi ostao je lounge bar za lude noćne provode. Iako nemaju još službeni program događanja, svake godine nekoliko domaćih i stranih DJ-a su rezidenti noćnog kluba.

Tako će i ove godine turiste na Hvaru zabavljati hrvatski DJ-i Chombe, Monsieur Benjamin i Siniša te njemački DJ-i D.S.L i O-Love.





4. Aurora, Primošten, Kamenar b.b.

Jedan od najpoznatijih i najstarijih jadranskih klubova otvoren je još prije 20 godina, a i dandanas osebujnim šarmom privlači brojne posjetitelje. Sezona dobrih koncerata i partyja je već započela. Domaće snage predvodit će Severina koja će se u svojim štiklama na bis popeti 17. srpnja. Gibonni će pjevati 24. srpnja, Urban 27. srpnja. Halid Bešlić zagrijat će Primošten 30. srpnja, dok će Jura Stublić pržiti 3. kolovoza. Tony Cetinski nastupit će 7. kolovoza, Neno Belan 10. kolovoza, Željko Samardžić i Jelena Rozga zapjevat će 13. kolovoza, Marijan Ban 17. kolovoza, Jole 20. kolovoza, a Mladen Grdović 27. kolovoza. Party sezonu nastavlja techno virtuoz Cristian Varela 16. srpnja, Kiril Džajkovski nastupa 23. srpnja, a The Shapeshifters zadnjeg dana srpnja. 2. kolovoza nastupa DJ Rush, 5. kolovoza Freemasons, a David Morales 12. kolovoza. 14. kolovoza stižu Gramophonedzie, a 21. kolovoza nastupa slovenski DJ Umek, dok će iznenađenje za kraj biti nastup najveće svjetske zvijezde house glazbe, DJ Davida Guette.

5. Hacienda, Vodice, Magistrala bb

Kultni klub, uređen u stilu prave haciende, godinama već upotpunjuje turističku ponudu noćnog života šibenskog područja. Klub je to gdje svako ljeto nastupaju vrhunski DJ-i, a snažan zvučni sustav posjetitelje dovodi do plesne ekstaze. Vodički klub može primiti oko dvije tisuće posjetitelja, ima VIP prostor i nekoliko floorova. Do sada su ugošćivali uglavnom house DJ-e, poput Davida Guette, Martina Solveiga, Shapeshiftersa, DJ Chusa, Iana Pooleyja, Davida Moralesa, Ericka Morilla, Jamieja Lewisa, Boba Sinclara, Bennyja Benassija. Ove godine klub se odlučio na nešto drugačiji program, reklo bi se krizni, pa tako neće dovoditi skupa imena svjetske house scene. Ipak, u Haciendi će nastupiti brojna imena R&B scene, a sezonu su otvorili DJ Cut Killer s Tony Parkerom i glumicom Evom Longoriom. Danas svira DJ Phat Phillie & DJ Bronson, 20. srpnja DJ 279 iz Londona, 27. srpnja Amerikanac Rah Digga, 10. kolovoza DJ Latin Prince, a Blackout summer lounge sezonu će zatvoriti DJ Phat Phillie & DJ Bronson. Od domaćih imena u Haciendi će 29. srpnja pjevati Severina, a 12. kolovoza Jole i Jelena Rozga. Da u Vodicama ljeto ipak ne bi prošlo bez house glazbe, u Haciendu dolaze Arno Cost 28. srpnja, Norman Doray 4. kolovoza, Richard Grey 11. kolovoza i seksi ženske DJ-ice Lauren Pope 13. kolovoza i Kellie Acreman 6. kolovoza.

6. Porat, Pirovac, uvala Porat

“Porat je nedvojbeno najbolji klub u ovom dijelu Europe”, kaže najpoznatiji svjetski vodič Time Out, a s ovom tvrdnjom složili bi se svi koji su ikada imali prilike biti tamo. Klub je smješten u istoimenoj uvali na nenaseljenom obalnom dijelu blizu mjesta Pirovac. Iako je prošlo ljeto klub imao niz dobrih partyja, za ovu sezonu sve je još neizvjesno. Najavljena su gostovanja LTJ Bukema, Derricka Cartera, Ritchieja Hawtina..., međutim nitko od tih DJ-a nije službeno bukiran, pa je pitanje hoće li i nastupiti. Najbolji klub u ovom dijelu Europe to sigurno ne zaslužuje.

7. The Garden i Barbarellas, Zadar, Petrčane

Prije šest godina u Zadru je svoj odmor proveo James Brown iz UB40 i sa svojim poslovnim partnerom Nick Loganom odlučio otvoriti bar koji je postao hit i izvan Hrvatske. Smješten na stoljetnim zidinama staroga grada, s pogledom na luku, The Garden gostima pruža nezaboravan užitak zabave i opuštanja. Ljeti ga najviše obilježavaju gostovanja brojnih DJ-a te jedan od najboljih europskih festivala The Garden Festival, koji se većim dijelom odvija u diskoteci Barbarellas. U produkciji Gardena održava se i Sondwave festival, od 23. do 25. srpnja, a krajem kolovoza Electric Elephant Fest.

8. Aquarius i Papaya, Zrće, otok Pag

Zrće je već godinama sinonim za razuzdanu zabavu, čime je ta plaža na Pagu zaslužila epitet hrvatske Ibize, a klubovi Aquarius i Papaya mjesta su za partijanje. Aquarius ove godine organizira od 26. do 28. srpnja Feel Free Fest i od 8. do 10. kolovoza Moonsplash Festival. U sklopu Feel Free Festa nastupit će Crookers, 27. srpnja Fedde Le Grand, Tocadisco 28. srpnja, Afrojack 29. srpnja, 02. kolovoza Chuckie. Niki Belucci dolazi 3. kolovoza, dan poslije Avicii, a 8. kolovoza Laidback Lukea i Benny Benassi.

U Papayi će od 14. do 17. srpnja nastupiti Armin van Buren, Calvin Harris, Ferry Corsten, Freemasons i Funkerman, a na After Beach Festivalu od 29. srpnja do 31. srpnja David Morales i The Shapeshifters. Drugog dana kolovoza nastupa Paul Van Dyka, a od 11. kolovoza do 13. kolovoza švedski DJ-i. Tuborg green beat festival zatvorit će sezonu, a od 18. do 21. kolovoza nastupit će jedan od najpoznatijih svjetskih DJ-a Tiesto.

9. Monvi Centar, Rovinj, Luja Adamovića bb

U amfiteatru Monvi centra Majke sviraju 16. srpnja, 17. srpnja Gibonni, 24. srpnja Hladno pivo, a 30. srpnja na Pozitiva festu nastupaju Dubioza Kolektiv, Postolar Triper, Carmina Putana, Kawasaki 3P, Zinedine Zidane i Cirkus. 7. kolovoza sviraju Stereo MC’s, 13. kolovoza James Zabiela, a 3. rujna TBF.

10. Byblos, Poreč, Zelena laguna bb

U porečkoj Zelenoj laguni smjestio se jedan od najvećih klubova u Europi, Byblos. Prostire se na 5000 četvornih metara, a može ugostiti oko 5000 ljudi. U izboru za najljepšu europsku diskoteku osvojio je prvo mjesto. 16. srpnja klub će zagrijati Roger Sanchez, 23. srpnja Eric Morillo, a kraj mjeseca David Guetta. 6. kolovoza će nastupiti DJ Chuckie, Axwell 13. kolovoza i Benny Benassi 20. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:07