ODUSTALI OD BLAMAŽE

PRIPREME ZA EUROVIZIJU: HRT nema ravnatelja programa pa se o Eurosongu i ne razmišlja

Pretplatnici su lani izdvojili milijun i pol kuna za debakl klape na Eurosongu

Pijanist Roland Grlica (19), violončelist Vid Veljak (18), violinistica Sara Domjanić (17), harmonikašica Martina Jembrišak (19), violinist Martin Krpan (19), kontrabasist Igor Šajatović (16), gitarist Lovro Peretić (19) i klarinetist Sebastijan Sarapa (16) mladi su glazbenici koji će se natjecati na Izboru hrvatskog kandidata za Euroviziju mladih glazbenika 6. ožujka uz prijenos na HTV-u.

Brojne kritike javnosti

Među slavnim imenima koja su ponikla na ovom natjecanju su Julian Rachlin, Natalie Clein, Julia Fischer

Ove godine Eurovizija mladih glazbenika bit će se krajem svibnja u Kölnu. Dotad će se već znati i rezultati natjecanja za Pjesmu Eurovizije jer finale Eurosonga je 10. svibnja u Danskoj, no ovaj put bez hrvatske predstavnice. Odlučili su to HRT-ovci zbog teške gospodarske situacije i kritika javnosti o financijskoj neopravdanosti nastupa.

Odustalo se od blamaže

Ta je vijest malo koga šokirala. Nakon niza loših eksperimenata Hrvate je Eurosong sve manje zanimao. A kad se zna da je pretplatnike HRT-a slanje na brzinu sklepane klape lani stajalo milijun i pol kuna i da nitko na javnoj televiziji nije snosio odgovornost za naš eurovizijski debakl, možda je i bolje da se odustalo od daljnje blamaže. Jer ove godine Eurosong će preskočiti i naši susjedi, Srbija i BiH. Hoće li Hrvatska i dogodine pauzirati, još nitko ne zna. O tome će, kažu, odlučiti novi ravnatelj programa koji se trebao odabrati do sredine ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:39