Opera Exam Festival

PRIČA O VOJNIKU Projekt zagrebačkih studenata na prestižnom festivalu u Budimpešti

Predstavit će se 'Pričom o vojniku' Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, koja je prošle godine premijerno izvedena u dvorani Gorgona MSU

ZAGREB - Studenti triju zagrebačkih umjetničkih akademija, pozvani su kao predstavnici Hrvatske na Opera Exam Festival koji se od 23. do 26. siječnja održava u Budimpešti, u organizaciji prestižne škole Budapest Liszt Academy.

Studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti te Likovne akademije predstavit će se glazbeno-scenskim projektom 'Priča o vojniku' Igora Stravinskog i Charlesa-Ferdinanda Ramuza, koji je u svibnju prošle godine premijerno izveden u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti.

Preko tridesetak studenata radilo je Priču o vojniku, i to pod mentorstvom profesora - Borne Baletića s ADU, koji potpisuje i režiju predstave, maestra Mladena Tarbuka, te Roberta Šimraka s Likovne i Gorana Merčepa s Muzičke akademije.

U izvedbi glume Filip Riđički, Nikola Baće, Dajana Čuljak te Martina Čvek, dirigent je Darijan Ivezić, dok orkestar čine Đana Kahriman, Ivan Domović, Dunja Paprić, izvanredni prof. Žarko Perišić, Mario Lončar, Ivan Mučić te Boris Žuvela. Budimpeštanska izvedba Priče o vojniku održat će se 26. siječnja u Liszt Academy Concert Centru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28