POČAST ŽRTVAMA

POVRATAK U PARIZ Na koncertu U2 pridružila se Patti Smith, a Bono je napisao pjesmu posvećenu žrtvama masakra

 AFP
Prije koncerta U2 je na svojim službenim stranicama u nedjelju opovrgnuo nagađanja da će s njima u Parizu nastupiti i Eagles of Death Metal, bend koji je nastupao u teatru Bataclan u trenutku terorističkog napada

Manje od mjesec dana nakon nastupa U2 koji su otkazani u Parizu zbog terorističkog napada, slavni bend se proteklog vikenda vratio u francusku metropolu. Sinoć su na pozornici AccorHotels Arene održali koncert na kojem je uz U2 nastupila i Patti Smith, te su zajedno izveli dijelove pjesme 'Gloria' i 'People Have the Power'.

Tijekom emotivne večeri frontman benda Bono odao je počast pariškim žrtvama, kao i žrtvama pobijenim u prošlotjednom masakru u kalifornijskom gradu San Bernardinu.

Na ekranu koji se nalazio na pozornici iza benda slovima koja su bila ispisana u bojama francuske trobojnice prikazana su imena žrtava.









Prije koncerta U2 je na svojim službenim stranicama u nedjelju opovrgnuo medijske napise da će s njima u Parizu nastupiti i Eagles of Death Metal, bend koji je nastupao u teatru Bataclan u trenutku terorističkog napada.

U2 će svoju turneju Innocence + Experience zatvoriti večeras još jednim nastupom u AccorHotels Areni, a koncert će prenositi HBO.

Kako piše Independent , Bono je otkrio da je inspiriran tragičnom pogibijom 132 ljudi u terorističkom napadu u Parizu napisao novu pjesmu koja se zove 'Streets of Surrender'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:14