SVJETSKA PREMIJERA

Poslušajte novi hit frontmena Sonic Youtha nazvan 'Benediction'

Pjesma se obraća načinu na koji ljubavnici traže sigurnost i oslonac jedno od drugoga, kako bi stvorili vezu koja nikada neće posustati pod udarcima prijevare ili gubitka

Thurston Moore ne mora ništa dokazivati. Ovoga trenutka njegov je bend 'Sonic Youth' nalazi se već tri desetljeća u karijeri kakvu je i sam Kurt Cobain priželjkivao tijekom Nirvanina vrhunca - prava dozna eksperimentalnosti, uspjeha i umjetničke slobode.

Moore je oženjen za članicu svog benda, Kim Gordon, s kojom stvara baš sve, od nekonvencionalnog popa do 'buke' za zgrižene obožavatelje. Također, ima mogućnost napraviti i vlastiti solo album na kojem može iskaliti sve što želi.

Što znači, naravno, da je Moor nepogriješivo cool i slobodan napraviti album bez brige što će drugi misliti o njemu. Može objaviti simfoniju, slobodoumnu jednosatnu buku ili kolekciju obrada Neil Sedake, a i dalje će moći snimati koliko god želi.

Stoga ne bi trebalo biti iznenađenje da je na svojem najnovijem albumu stvarao istinski predivnu glazbu koju mu je producirao Beck , još jedan slavni glazbenik koji također tu i tamo voli kreativnost za punih 180 stupnjeva.

Veličanstvena pjesma 'Benediction' , koja podsjeća na balade Velvet Undergrounda, prvih se pet minuta kreće kroz nježne i suptilne tonove violine koju svira Samara Lubelski. Kao što se može iščitati iz naslova, pjesma se obraća načinu na koji ljubavnici traže sigurnost i oslonac jedno od drugoga, kako bi stvorili vezu koja nikada neće posustati pod udarcima prijevare ili gubitka.

'Benedictation' se razvija poput molitve, no kada Moore zapjeva 'I know better than to let her go', zna da može samo govoriti o onome što može kontrolirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:32