Outlook Festival i Irie Garden

Ovaj vikend najavljena čak dva dub eventa za koji će vam trebati samo jedna ulaznica

Za sve ljubitelje dub glazbe u Zagrebu ovaj vikend je pravo vrijeme za izlazak. Naime, Zagreb će dva dana za redom posjetiti velika imena dub scene.

Pozitivan ritam i Irie Garden udružili su snage te osigurali jedinstvenu ulaznicu za dva dub eventa koja su najavljena za ovaj vikend. S jednom zajedničkom ulaznicom publika će moći poslušati velikane dub svijeta Iration Steppas koji prvi put stižu u Zagreb 7. svibnja na službeni party zagrijavanja za Outlook festival u klub Sirup te dan prije, u AKC Medika, Soundsystem Overdose party na kojem je glavni gost meksički dub producent Mexican Stepper.

Dub vikend uz Outlook Festival Launch i Irie Garden

Za sve ljubitelje dub glazbe u Zagrebu ovaj vikend je pravo vrijeme za izlazak. Naime, Zagreb će dva dana za redom posjetiti velika imena dub scene, a Pozitivan ritam je u suradnji s Irie Gardenom osigurao zajedničku, jeftiniju, ulaznicu za oba događanja koju je moguće kupiti u pretprodaji putem Entrio sistema.

Kako bi zagrijali publiku za nadolazeći deveti Outlook festival u Zagreb tako 7. svibnja, po prvi put, stižu velikani dub scene - Iration Steppas! Njihov nastup u DJ varijanti u klubu Sirup bit će uvod u ono što nas očekuje na velikom koncertu otvaranja festivala u pulskoj Areni, a zatim i sljedeća četiri dana na tvrđavi Punta Christo. Iration Steppas će u punom live izdanju pozornicu dijeliti s glavni gostom festivala - Damian Marleyem.
Dan prije, 6. svibnja, u AKC Attack, u sklopu svoje europske turneje nastupit ćeMexican Stepper, čiji je karakterističan stil mješavina utjecaja francuskog i UK duba te meksičke glazbe. Zajednička ulaznica za ovo dub slavlje koje traje dva dana moguće je kupiti isključivo u pretprodaji putem Entrio sistema, a odvojene ulaznice za događanja na ulazima u klubove.

Outlook Festival Official Launch Party Zagreb w/ Iration Steppas (UK)

Približava se Outlook Festival, najveće europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture! Od 31. kolovoza do 4. rujna najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi između okupit će se na pet dana dobrih vibracija i kvalitetne glazbe u domu festivala, tvrđavi Punta Christo pored Pule. Listu izvođača s oko 200 imena predvodi Damian Marley, koji će velikim koncertom u pulskoj Areni otvoriti festival. Istu večer na pozornicu Arene će se popeti legendarni britanski soundsystem Iration Steppasi, koji u Zagreb po prvi put stižu 7. svibnja, na službeni launch party Outlook festivala, uz podršku Seasplash Festivala, koji će se na istoj magičnoj tvrđavi održati od 21. do 24. srpnja.

Iration Steppas dolaze sa samog vrha dub svijeta. Godine 1990. krenuli su kao kolekcionari vinila i dubplate selektori s vlastoručno izrađenim soundsystemom, a ubrzo nakon toga počeli su stvarati glazbu u vlastitom studiju High Rise. Slijedeći stope legendarnih soundsystema koji su ga inspirirali, Mark Iration je sa svojim partnerom Dennis Rooticalom, stvorio vrlo prepoznatljiv Iration Steppas stil kojemu ni jedan duber ne može odoljeti! Irationova glazbena inspiracija seže u 70-te i 80-te kada su dub svijetom vladali, i dalje vladaju, najpoznatiji svjetskim soundsystemi, Jah Shaka i JahTubbys. Već sa svoja prva dva izdanja ‘Scud Missile‘ i ‘High Rise Vibrations‘ osvojili su naklonost publike i kritike. Zahvaljujući posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima, a koju će publika moći doživjeti i u klubu Sirup, danas je glazba Iration Steppasa poznata na međunarodnoj razini. Više pročitajteovdje i pridružite se Facebook eventu. Sirup pleše od ponoć do 07 ujutro, a ulaznica je 60kn do 01 i 70 nakon.

Irie Garden presents Soundsystem Overdose w/ Mexican Stepper & Djiman

Irie Garden će u petak, 6. svibnja, u AKC Attack ugostiti dva velika imena s dub scene. Mexican Stepper, poznati meksički dub producent, u sklopu svoje europske turneje prolazi i kroz Zagreb gdje će izvesti live performans. Njegov je zvuk karakterističan zbog utjecaja francuskog i UK duba te meksičke glazbe. Dijelio je pozornicu s dub legendama kao što su: Mad Proffesor, Prince Fatty, Iration Steppas, Mungos Hi-Fi, Vibronics, Brain Damage. Europskim kontinentom trenutno putuje i nastupa sa švicarskim Djiman soundsystemom koji pred sobom, basnim valovima, ruši sve prepreke i stvara pozitivne vibracije! Producent, pjevač i selektor Djiman, kako kaže, živi za dub. Ovaj je event rezerviran za one, željne malo jačih bass vibracija ili kako sam Mexican Stepper kaže: ”To all heavy dub addicts!” Ulaznica za ovo slavlje Duba je 25kn od 23 do ponoć, te 35kn od ponoć do 6 ujutro. Pridružite se Facebook eventu.

Outlook Festival, 1.-4.9.2016., Fort Punta Christo, Štinjan, Pula

Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 31. kolovoza do 4. rujna dovodi preko 200 izvođača koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Festival će biti otvoren u srijedu, 31. kolovoza, koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni. Glavni je gost Damian ‘JR. GONG’ Marley, najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik, a uz njega nastupit će Iration Steppas, ASM i Slum Village.

www.outlookfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/outlook-festival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:48