UMRO OD RAKA

OTPEČAĆENA OPORUKA DAVIDA BOWIEJA Veliki glazbenik napisao kome ostavlja imovinu vrijednu 100 milijuna dolara i koja mu je posljednja želja

 promo foto

Posmrtni ostaci nedavno preminulog pjevača Davida Bowieja bit će raspršeni po budističkom ritualu na indonezijskom otoku Baliju, stoji u njegovoj oporuci.

Bowie je u 69. godini preminuo od raka jetre, a njegova zadnja želja bila je da njegov prah počiva na Baliju, u koji je očito bio zaljubljen. Bowie je često posjećivao Bali i Indoneziju, a čak je snimao na indonezijskom jeziku.

Njegova oporuka je službeno otpečaćena u jednom odvjetničkom uredu na Manhattanu, a New York Post tvrdi da je polovicu imovine vrijedne oko 100 milijuna dolara, kao i apartman u Sohou, ostavio supruzi Iman i svoje dvoje djece.

Kako piše Guardian, još dva milijuna dolara pripala su njegovoj dugogodišnjoj asistentici i suradnici Corinne Schwab, a milijun dolara ostavio je Marion Skene, prijateljici i dadilji svog najstarijeg djeteta, prenosi New York Daily News.

Njegova i Imanina kći, 15-godišnja Alexandria, dobila je 25% imanja te posjed u brdima blizu Woodstocka, a 44-godišnji sin Duncan Jones iz braka s Angelom Barnett dobio je također 25% imanja. Sve ostalo pripalo je Iman, uključujući njihov zajednički stan na Manhattanu.

Bowie je preminuo 10. siječnja, samo dva dana nakon izlaska njegova albuma Blackstar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:31