BLONDSHELL

Ona je biseksualka s podebljim ‘dosjeom‘ zloporabe alkohola i droga pa su i to njene teme

Blondshell, Nashville

 Jason Kempin/Getty Images/Profimedia/Jason Kempin/getty Images/profimedia
Često je na rubu živaca, ali ne ostavlja dojam neurotične klinke nego zrele osobe koja je shvatila zašto joj je bilo pametnije otrijezniti se...

Mlada, plavokosa Sabrina Teitelbaum iz Los Angelesa imala je i trendovski electro-pop projekt BAUM, no prije tri godine se pod scenskim imenom vratila svojim alter-rock ljubavima iz 90-ih koje je upoznala samo preko snimaka. Biseksualka je s podebljim "dosjeom" zloporabe alkohola i droga pa su i to njene teme. Glasom podsjeća na Courtney Love i Stevie Nicks, dok su "Veronica Mars" (inspirirana istoimenom TV serijom), depresivna "Olympus" (započeta efektnim rifom akustične) ili "Salad" (kojom caruju glasne električne gitare) zasnovane na grunge-rocku bendova poput Hole, Smashing Pumpkins i Nirvane kad bi pjesme spomenutih izvodili Breeders križani s My Bloody Valentine.

Najuvjerljivija je kad iz sebe riga ljutnju i bijes jer u tome nije ni naporna, ni neuvjerljiva, a sjajna je i u poigravanju s popkulturalnim dosjetkama i u "one line punchevima". Često je na rubu živaca, ali ne ostavlja dojam neurotične klinke nego zrele osobe koja je shvatila zašto joj je bilo pametnije otrijezniti se nego još dublje zaglibiti u narkotike i opijate. U današnjoj pop konstelaciji, paradoksalno, zvuči svježe i drugačije premda je "Blondshell" klasični alter-rock album koji je mogao stići iz 1993. umjesto iz 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 04:48