'SMRT MI NIŠTA NE ZNAČI'

Objavljen intervju s Bobom Dylanom iz 1966.: Priznajem, bio sam na heroinu i skoro me upropastio!

Dok je putovao na koncert u sklopu turneje povjerio se BBC-jevom kritičaru Robertu Sheltonu

Glazbena legenda Bob Dylan desetljećima odbija govoriti o iskustvima s drogom. Čak je nekoliko puta rekao da nikada nije konzumirao one najteže, ali demantirao je samoga sebe. I to intervjuom iz 1966. godine, koji je tek sada objavljen, a u njemu on sam u razgovoru za BBC govori kako je bio ovisan o heroinu i suicidalan.

Kada je to snimljeno imao je svega 25 godina, velike uspjehe iza sebe i sjajnu karijeru ispred sebe. A razgovor je obavljen u zrakoplovu dok je putovao na sljedeće odredište svoje turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.

Događaji o kojima je pričao bili su iz doba dok je u New Yorku pokušavao zaraditi za kruh i probiti se u orbitu.

- Navukao sam se i to me skupo stajalo pa sam prestao. Otkrio sam ga u New Yorku i ostavio ga u New Yorku - rekao je Dylan kritičaru Robertu Sheltonu koji mu je pomogao u počecima njegove karijere.

U iznimno interesantnom razgovoru spomenuo je i detalje o smrti, odnosno kako je doživljava.

- Smrt mi ništa ne predstavlja, posebno ako dođe brzo. Nisam od onih koji će si odrezati uho. Kada bi stvari krenule loše obavio bih to brzo, hicem u glavu ili skokom kroz prozor, a puno sam puta imao prilike to i učiniti - objašnjavao je pjevač, koji danas ima 70 godina, popularan je u cijelom svijetu i iza sebe ima pola stoljeća velike karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18