FESTIVAL SUVREMENE ZBORSKE GLAZBE

NOVI PROJEKT Prvo izdanje u znaku mađarskih skladatelja

 Biljana Gaurina/CROPIX
Festival pokreće mladi skladatelj Tibor Szirovicza, a održavat će se bijenalno

Zagrebački festival suvremene zborske glazbe novi je festival u kulturnoj ponudi grada Zagreba, a održat će se od 25. do 27. travnja.

Festival pokreće skladatelj Tibor Szirovicza, a namjera je da bude bijenalskog tipa.

Nove kompozicije

Zemlja partner ove godine je Mađarska, a na festivalu će sudjelovati više od 150 izvođača ( Laura Antal, Tomislav Fačini, Katalin Kiss...), odnosno šest zborova. U tri dana bit će održana četiri koncerta i to u Muzeju Mimara, crkvi Sv. Marka, Hrvatskom glazbenom zavodu i Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Festival će posjetiti i pet renomiranih mađarskih skladatelja: György Orbán, Miklós Csemiczky, György Selmeczi, János Vajda i Balint Bolsco, koji će na tribini u Hrvatskom društvu skladatelja predstaviti mađarsko suvremeno glazbeno stvaralaštvo. Bit će predstavljene i četiri nove kompozicije hrvatskih skladatelja, a planira se i snimanje CD-a u suradnji s izdavačkom kućom Cantus.

Seminari prof. Kiss

Uz koncertni dio programa, u suradnji sa zagrebačkom Muzičkom akademijom, organizirat će se i stručni seminar vezan uz suvremeno zborsko stvaralaštvo pod vodstvom profesorice Katalin Kiss.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:35