Nakon genijalnog Leta 3, Primal Scream je bio šlag na torti

ZAGREB - Ni u subotu, kao ni prve večeri Rokaj festa kojom su dominirale energične izvedbe Hladnog piva, Majki i Psihomodo popa, nije nedostajalo uzbudljivih rock i punk nastupa.



Doduše, Toy Dolls nisu pružili ništa više od bedaste parodije na temu punka i blesavog lakardijašenja u stilu retardirane braće ZZ Top i ACDC. Koncert Toy Dollsa izgledao je kao kad se Hladno pivo iz faze ‘Bubašvaba’ ne bi razvilo u ponajveći i najvažniji hrvatski rock band. Za uzvrat, mladi riječki punk band Diskurz svojim nastupom potvrdio je velika očekivanja i ukazao na sve ono što domaćoj rock sceni najviše nedostaje.



Diskurz su prokleto mladi, nabrijani, nervozni, bijesni, agresivni i imaju stav i energiju kao svojedobno Paraf, Termiti i Nirvana u svojim počecima, a što je upravo ono što našoj sceni najviše treba. Let 3 možda je uludo potrošio nekoliko pjesama s ‘govorećom glavom”, ali sve je došlo na svoje kad je na pozornicu napokon stupio Prlja.



Koncertom na Rokaj fest Let 3 je iznova potvrdio da im je na Balkanu, a i šire, teško naći premca u sviračkom perfekcionizmu i davanju novih značenja terminima rock teatra, art rocka, performansa i općenito scenskog nastupa kojim su sposobni nadvisiti i mnogo razvikanije svjetske zvijezde.



Možda to prerijetko ističemo, ali nakon nastupa Leta 3 na Jarunu teško se oteti dojmu kako velikani riječkog rocka fantastično spajaju punk, art rock, elektroniku, narodno blago i mnogo drugih glazbenih elemenata u jedinstveno glazbeno - scensko klupko kojim oduševljavaju.



Primal Scream
bili su šlag na torti druge večeri Rokaj festa jer u svoje klupko rocka, psihodelije i elektronike vraćaju toliko potreban seksipil, ples i uzbudljivost kakvi su koncem 60-ih krasili Stonese, pri čemu Bobby Gillespie na pozornici izgleda poput reinkarnacije Joe Ramonea.




Aleksandar Dragaš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:21