PRIPREMITE UŠI

LEGENDARNI MOTÖRHEAD STIŽE U ZAGREB INmusic dodao još jedno slavno ime zagrebačkom festivalu

 AFP
U kolovozu ove godine Motörhead je izdao novi album, ‘Bad Magic’, kojeg će predstaviti na Jarunu, a koji su glazbeni kritičari proglasili najboljim Motörheadovim albumom u zadnjih 20 godina

Legendarni Motörhead još je jedno slavno glazbeno ime dodano na popis headlinera INmusic festivala 2016.

Motörhead, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih rock bendova, 1975. godine osnovao je pjevač, basist i autor pjesama Ian Frazer Kilmister – Lemmy, koji zapravo i inzistira na tome da se bend ne svrstava u metal žanr. Koncerte započinje rečenicom: ‘Mi smo Motörhead i mi sviramo rock 'n' roll!’

U kolovozu ove godine Motörhead je izdao novi album, ‘Bad Magic’, kojeg će i predstaviti na Jarunu, a koji su glazbeni kritičari proglasili najboljim Motörheadovim albumom izdanim tijekom proteklih 20 godina karijere benda te ga postavili uz bok kultnom ‘Ace of Spades’ iz 1980. godine koji je proglašen jednim od najboljih albuma ikad.

Bend je sveukupno izdao 23 studijska albuma, 10 live albuma, 12 kompilacijskih izdanja i 5 EP-a. Diljem svijeta prodano je više od 15 milijuna Motörheadovih albuma.

Florence + The Machine i Motörhead prvi su najavljeni headlineri jedanaestog izdanja festivala koji će se održati od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu.

Sve dodatne informacije saznajte na društvenim stranicama festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 01:02