VEČER U LISINSKOM

Kvartet Porin na svom prvom koncertu ove sezone ugošćuje Mihaela Paara

Kvartet Porin aktivno djeluje već 16 godina, tijekom kojih se isprofilirao kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava

Afirmirani i višestruko nagrađivani gudački kvartet Porin, koji čine tri dame - Tamara Petir na violini, Lucija Brnadić na violi i Neva Begović na violončelu - te Ivan Novinc na violini, otvara svoju 9. koncertnu sezonu u srijedu 3. prosinca u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog koncertom na kojem će ugostiti poznatog klarinetista Mihaela Paara, prvog domaćeg glazbenika u povijesti u redovima orkestralne akademije Bečke filharmonije.

Kvartet Porin aktivno djeluje već 16 godina, tijekom kojih se isprofilirao kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, a uspjehe žanje i u svijetu - u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH, Argentini i Kanadi. Među osvojenim nagradama ističe se najveće priznanje koje komornim sastavima dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika - diplomu ''Milka Trnina'' - za ciklus koncerata održanih 2007./2008.

Sve posjetitelje očekuje istinski glazbeni doživljaj jer su na rasporedu četiri stavka za gudački kvartet Pavle Dešpalja, Weberov kvintet u B-duru te desert na kraju - gudački kvartet br. 1 Bedricha Smetane.

Ovo događanje upotpunit će izložba poznatog slikara Dimitrija Popovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:34