UVERTIRA U SVIJET GLAZBE

KLASIKA ZA KLINCE Koncert za bebe i predškolce pijanistice Žanine Bilić

Akademska glazbenica i pijanistica Žanina Bilić ( zaninabilic.com ) osmislila je 'TIK TAK koncert' za za bebe i predškolce do šest godina, kojeg već dulje vrijeme izvodi, a najnovija izvedba očekuje se u srijedu u 18.30 u dvorani u prizemlju Češke besede (Šubićeva 20 u Zagrebu).

Po čemu je taj koncert poseban? U ugodnoj i opuštenoj atmosferi i bebe i mame ili tate, bake ili djedovi mogu se kretati, igrati, smijati, plakati ili tiho razgovarati… Uz to, formalnosti koncerta stavljaju se u drugi plan, a uživa se u blagodatima lijepe, kvalitetne, klasične i za razvoj djeteta vrhunske glazbe - sviraju se djela Bacha, Mozarta, Clare i Roberta Schumanna, Schuberta, Chopina, Šostakoviča, Dore Pejačević, Ivane Lang i dr.

Prije svake kratke skladbe djeca će čuti kratku priču, za koju je zadužena glumica Petra Vukelić, a sadržajem je vezana uz glazbu te vidjeti i jednostavnu animaciju igračkama. Glazba klavirskog zvuka pokazat će pritom razna stilska razdoblja od baroka do moderne, a sve zajedno povezuje se u jednu cjelinu glazbene čarolije koja priča jezikom koji djeca instinktivno prepoznaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 14:28