KOŠTA SAMO 200$

KANYE WEST UHVAĆEN U PIRATIZIRANJU PROGRAMA? Je li, želeći promovirati svoj sljedeći album, poznati reper nehotice otkrio da koristi torrente

 Andrew Kelly/Reuters

Više od 500 tisuća ljudi ilegalno je putem torrenata skinulo novi album Kanye Westa ' The Life of Pablo', prenosi Consequence of Sound. Nakon toga, cijela jedna mapa do sada neobjavljene Westove glazbe također je procurila. Kanye West ne bi smio biti osobito ljut, budući da je i sam čini se uhvaćen kako koristi torrente.

West je u srijedu rano ujutro na Twitteru objavio screenshot sa računala uz tekst 'Day 3'. Pretpostavlja se da je time htio pokazati napredak na novom albumu 'Turbo Grafx 16' te sugerirati da bi mogao samplirati Sufjan Stevensovu pjesmu ' Death with Dignity', no screenshotom je nehotice otkrio i još neke stranice na kojima je u tom trenutku boravio.









Kako je primijetio TorrentFreak, jedna od kartica bila je link na torrent za sintesajzerski program Serum, koji inače košta 200 dolara. Osim njega, otvorene kartice pokazale su da je West posjetio i članak Music Radara o Serumu te ' MediaDownloader', internetska stranica koja korisnicima dopušta skidanje glazbe s YouTubea.

DJ Deadmau5, suosnivač diskografske kuće Xfer, tvrtke koja stoji iza programa Serum, prozvao je Westa za ovaj potez.









Treba napomenuti, prilikom korištenja sampleova isti se moraju platiti, odnosno, moraju se osigurati prava za njihovo korištenje. Shodno tome ne postoji prava bojazan da bi Stevensova glazba koristila bez dopuštenja. Ono što je upitno u ovom slučaju je naočigled piratizacija programa Serum.

Metro prenosi da je njima izvor rekao da se Kanye West dijeljenjem tog screenshota htio našaliti te da je svjestan koliko je puta njegov album ilegalno skinut. 'Trollao je iz studija i svi su zagrizli mamac. Ako bolje pogledate vidjet ćete da to nije njegov kompjuter već da se radi o Samsungovom monitoru. West ne koristi torrente i ne podržava krađu', rekao je izvor.

Sam Kanye West je nakon prozivke Deadmau5a na Twitteru napao glazbenika šaleći se na račun njegove predimenzionirane stilizirane Mickey Mouse maske koju nosi na nastupima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:24